Antena Meniu Search
x

Video Români blocaţi aproape 15 ore în Vama Siret, pe partea ucraineană. Ploieştenii au cerut ajutorul autorităţilor: "Răbdăm de foame, de frig"

Sub asediul rachetelor, cu vieţile atârnând de un fir de păr, 18 români aflaţi la muncă în Ucraina s-au temut că nu vor mai ajunge niciodată pe pământ românesc. 10 ore au fost ţinuţi în Vama Siret, iar gândul că ar putea fi întorşi din drum şi ar putea cădea victime războiului i-a copleşit.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 08:46

Vezi și

Muncitor român: De zece ore stăm. Răbdăm de foame, de frig. Nimeni nu ne dă o explicaţie. 

Au fost ore care au părut zile. Au stat cu frica în sân, măcinaţi de gândul că ar putea rămâne captivi pe teritoriul Ucrainei, în bătaia rachetelor.

Muncitor român: Nimeni nu ne bagă în seamă. Nu vor să ne elibereze, să trecem către România. Nimeni nu ne dă o explicaţie. 

Muncitor român: Noi nu putem trece către România. O ţară în care îi primim pe ucraineni, pentru a-i ajuta. Dar noi nu avem prioritate să intrăm în ţara noastră. 

Pe acelaşi subiect

Deşi au vrut să fugă cât mai departe din calea războiului care a dat întreaga planetă peste cap, muncitorii au rămas blocaţi în Vama Siret ore-n şir.

Muncitor român: Vă rugăm să ne ajutaţi să ajungem acasă, la familie şi la copii.  Acum o jumătate de oră, am auzit sirenele în oraşul Cernăuţi. E posibil să bombardeze şi acolo. Poate să bombardeze şi aici.

Cu inima strânsă, muncitorii au cerut disperaţi ajutorul autorităţilor române. 

Muncitor român: Şi acum, aşteptăm un ajutor din partea României. Să putem să ne ducem acasă. Să scăpăm de situaţia aceasta. 

După aproximativ 15 ore de chin, ploieştenilor li s-a permis să treacă graniţa. Însă, imaginile rachetelor care le zburau deasupra capului nu le vor uita niciodată.

Război Rusia – Ucraina, ziua 3

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a treia. Moscova continuă să muşte cu tancurile din pamântul ucrainean şi din speranţele oamenilor. Armata Rusiei a strâns şi mai mult cercul în jurul capitalei ucrainene, Kiev. Lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile oraşului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei.

Până acum, ucrainenii rezistă, iar analiştii de la Pentagon consideră că armata rusă înaintează mai greu decât se aştepta. Preşedintele Zelensky a rămas la Kiev, împreună cu guvernul, pentru a conduce apărarea oraşului, dar recunoaşte că situaţia este critică. El s-a pronunţat pentru negocieri cu Rusia, pentru a opri vărsarea de sânge, dar nu au căzut de acord asupra locului discuţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Români blocaţi aproape 15 ore în Vama Siret, pe partea ucraineană. Ploieştenii au cerut ajutorul autorităţilor: "Răbdăm de foame, de frig"