Antena Meniu Search
x

România a trecut de la caniculă la ploi și vijelii. Noi avertismente meteo pentru toată țara

Ploile, vijeliile şi grindina lovesc din nou România. Jumătate de ţară este până mâine seara sub cod galben de vreme rea şi nu este exclus ca avertizările să se prelungească sub forma unui cod portocaliiu, avertizează meteorologii.

Vezi și

Ploile, vijeliile şi grindina lovesc din nou România. Jumătate de ţară este până mâine seara sub cod galben de vreme rea şi nu este exclus ca avertizările să se prelungească sub forma unui cod portocaliu, avertizează meteorologii.

Jumătate de ţară a trecut de la vreme de vară aproape caniculară, la temperaturi care au scăzut în mai puţin de 24 de ore cu până la 16 grade.

În unele zone a plouat torenţial, în altele lovit grindina, iar în vârf de munte a căzut zăpada de iunie. Pe platoul Bucegilor, la peste 2300 de metri, au fost temperaturi de iarnă. 2 grade Celsius. Cu şase grade mai puţin decât la Bâlea.

Ploile torenţiale au cuprins România de la vest la est. Duminică va fi și mai rău, atenșionează meteorologii.

VIORICA DIMA, meteorolog:

Instabilitatea se menţine accentuată, deosebit de accentuată, până mâine seară în jurul orei 23.00. În momentul când fenomenele se agravează, codul galben general trebuie dublat cu mesaje de alertă mai semnificative. 

Codul galben a scăzut temperaturile peste tot în ţară. În Bucureşti au fost vineri 34 de grade, o maximă la limita caniculei. Sâmbătă, doar 28 de grade.

Diferenţele de temperatură dintre primele două zile ale lunii iunie au fost extreme şi la fel şi fenomenele. De exemplu, vineri, la amiază în Cluj au fost 30 de grade şi soare. Sâmbătă, în acelaşi oraş termometrele au arătat cu 10 grade mai puţin şi a plouat torenţial. 

Într-un sat din Neamţ o casă a luat foc după un trăsnet, iar acoperişul a ars aproape în totalitate. 

Ploile aduc şi pericol de inundaţii pe râurile din nouă judeţe, unde hidrologii au avertizat că sunt aşteptate depăşiri ale cotelor de atenţie. Iar la începutul săptămânii nu este exclus ca furtunile să treacă de la codul galben la cel portocaliu. 

Săptămâna viitoare va ploua incusiv în Bucureşti şi la malul mării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » România a trecut de la caniculă la ploi și vijelii. Noi avertismente meteo pentru toată țara