Antena Meniu Search
x

Video Rudele bolnavilor arşi în secţia ATI a Spitalului Piatra Neamţ, puse să plătească taxe de spital

Tragedia de la Piatra Neamţ adună dramele familiilor care şi au găsit apropiaţii arşi în spital. Reporterii Observator au aflat poveşti cutremurătoare: o asistentă şi-a pierdut mama când se pregătea să o scoată din reanimare.

de Redactia Observator

la 16.11.2020, 19:29

Vezi și
  • Medicul Cătălin Denciu este acum în Belgia cu arsuri pe 75% din corp si nu 40 cum s-a anunţat iniţiat.
  • Alti şase pacienţi transferati la spitalul mobil Leţcani sunt in stare critică.

Mirela Ghelasă si a internat tatăl la Piatra Neamţ conştientă că lupta cu teribilul virus este dificilă pentru un om vârstnic. Nu poate accepta însă că l-a pierdut în acest mod. Bărbatul este unul dintre cei opt bolnavi care au ars de vii în incendiul din secţia ATI.

Mirela Ghelasă, fiica unui pacient: Pe tata nu o să-l mai am niciodată. Mă doare, sunt conștientă că trebuia să moară, că așa a fost destinul, dar nu în modul acesta. Sper să fi fost inconștient în momentul în care s-a întâmplat nenorocirea pentru că era un om foarte sensibil. și și-ar mai fi dorit să trăiască.

Drama familiei nu se termină nici măcar aici. Mama femeii e şi ea internată în acelaşi spital, cu o formă mai uşoară de Sars Cov 2. Ea şi-a anunţat fiica de incendiu fără să bănuiască faptul că soţul ei e printre victime.

Mirela Ghelasă, fiica unui pacient: Ea ne-a comunicat că s-a întâmplat nenorocirea, dar nici acum nu știe și nici nu vreau să știe. Azi a trebuit să îi dau vestea, nu a fost ușor, dar ea nu știe că tată a murit în condițiile astea.

Mirela Ghelasă si a identificat tatăl la morgă după fotografii. Multe victime sunt de nerecunoscut iar rudele lor au fost chemate astăzi la poliţie pentru a li se preleva probe ADN.

Reporter: Nu au terminat inca de facut toate procedurile cei de la spital?

Fiica lui Aflorei Mihai: Trebuie să-l recunoască, să-mi ia ADN-ul.

Reporter: De ce v-au chemat?

Teslaru Constantin, fiu: Să-mi ia proba ADN.

La mâna autorităţilor, bărbatul aşteaptă să poată să-şi îngroape mama. A plătit deja taxa de 348 de lei cerută de spital. 

Teslaru Constantin, fiu: Pentru îmbălsămare, restul suportă poliția. Acuma nu pot să scot certificatul de deces din cauza unei ștampile.

Octavian Bârlean a aflat de incendiu de la un prieten al cărui frate este pompier. Abia îşi internase tatăl de o zi.

Octavian Bârleanu, fiu: Părintele meu, tatăl meu nu a ars, am înțeles că din cauza fumului, din câte am înțeles, că din cauza monoxidului asta de carbon inhalat. Și cred că dormea în perioada aia și o inhalat și o murit săracul, ce să facem. El dacă era conștient eu cred că ar fi ieșit singur pe picioarele lui de acolo.

Fiica bătrânului de 83 de ani lucrează la acelaşi spital. Nu era însă la serviciu când a izbucnit incendiul.

Octavian Bârleanu, fiu: S-ar fi dus mai devreme, ea se învinovățește, i-am spus nu te învinovăți că tu nu ai nicio vină.

O altă asistentă şi-a pierdut mama chiar cand credea că e salvată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reporter: Veţi cere daune?

Mirela Ghelasă, fiica unui pacient: E șocul atât de mare încât trebuie să mă gândesc să fac lucrurile într-un mod organizat.

Supravieţuitorii au de dus o altă luptă. Medicul Cătălin Denciu este acum în Belgia cu arsuri pe 75% din corp si nu 40 cum s-a anunţat iniţiat.

Nelu Tataru, ministrul Sănătăţii: S-a efectuat si o procedura de dializa, s a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor, e stabilit in acest moment. Critice sunt cele 3 zile pe care le avem in arsuri. 3 zile, 3 saptamani, 3 luni.

Alti şase pacienţi transferati la spitalul mobil Leţcani sunt in stare critică.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: Până în momentul de fata, cei şase pacienți de la spitalul județean neamt, din nefericire, își păstrează aceeași stare gravă și sa speram că toate strădaniile noastre nu sunt zadarnice.

Un alt pacient care era in unitatea de primiri urgente în seara incendiului este victimă colatorală. Bărbatul a murit după ce a fost transefrat la Paşcani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Rudele bolnavilor arşi în secţia ATI a Spitalului Piatra Neamţ, puse să plătească taxe de spital