Antena Meniu Search
x

Video S-a întors roata: salvamarii şi-au pierdut răbdarea şi îi bat pe turiştii care ignoră steagul roşu. Păţania unui ucrainean la Eforie Nord

E steag roşu la mare, iar roşii de nervi sunt şi salvamarii. Au început să îi ia la bătaie pe turiştii care intră în valurile periculoase în ciuda avertismentelor. Când nu fug de salvatori, cei care sunt în vacanţă pe litoral adună cot la cot cu salvamarii maldărele de lemne aduse la mal de furtuna din ultimele zile. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 17.08.2023, 19:37

Vezi și

Un bărbat din Ucraina a fost bătut de salvamari la Eforie Nord, ca pedeapsă pentru că a ignorat steagul roşu care interzicea intrarea în apă. După incident, pe plajă au apărut şi poliţiştii.  Ucraineanul nu a fost singurul care a sfidat pericolul mării. A fost a patra zi în care salvamarii au arborat steagul roşu aici în Eforie Nord, însă turiştii nu au mai avut răbdare şi au intrat în apa mării.

Cristian Salvamar: Turiştii n-au ce căuta în apă pe vremea asta, dar nu te mai poţi înţelege cu ei. Deja stau de patru zile pe mal şi îi lăsăm, îi lăsăm până la nivelul genunchilor, în speranţa că nu se vor avânta mai mult. 

Turiştii care nu s-au aventurat în apă au profitat de timpul liber - au adunat buştenii şi lemnele aduse de valuri pe plajă.

Turist: Probabil că până la sfârşitul sezonului o să fie un zid întreg. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cine le-a strâns?

Turist: Turiştii şi salvamarii. Era o bucată mare, nu mai ştiu care, vreo patru oameni au reuşit să ridice bucata. 

Adrian Bîlbă, biolog: Are peste 100 kg, am încercat să-l ridic înainte, e destul de greu şi dincolo e şi mai mare. 

Turist: Băieţelul meu făcea mişto, mi-a zis: tati, putem să construim o barcă din lemnele respective. 

Biologii spun că lemnele care au stat în mare zile în şir nu reprezintă niciun pericol - nu contaminează apa cu bacterii.

Florin Timofte - director interimar INCDM: Sunt resturi vegetale, lemn, scânduri, copaci, trunchiuri de copaci, rădăcini, provenite probabil din viituri de pe Dunăre din trecut sau posibil şi din ruperea bazinului din Ucraina.

Angajaţii de la Administraţia Apelor spun că vor aduna lemnele de pe nisip doar dacă se vor aduna cantităţi foarte mari. Altfel, este datoria fiecărui administrator de plajă să întreţină curăţenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » S-a întors roata: salvamarii şi-au pierdut răbdarea şi îi bat pe turiştii care ignoră steagul roşu. Păţania unui ucrainean la Eforie Nord