Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă

Se complică ancheta în dosarul crimelor în serie din Constanţa. Procurorii bănuiesc că Neculai Mitrea, cunoscut drept Şacalul, ar fi ucis mai multe femei. Sunt verificate acum toate dosarele de dispariţie din ultimele luni. Între timp, ies la iveală noi greşeli revoltătoare din anchetă. Bărbatul era sub control judiciar când a comis cele două crime. Mai mult, avea o condamnare de un an cu executare în primă instanţă. Şi asta nu e tot! A fost interceptat de poliţişti în timp ce vorbea explicit despre unul dintre cadavre. Cu toate acestea, ministrul de Interne îi laudă pe subalternii săi pentru conexiunile făcute în acest caz. 

de Andreea Filip

la 12.09.2024 , 19:18

Principalul suspect în cazul celor două crime de pe litoral, Niculae Mitrea, avea antecedente penale grave care ar fi trebuit să-i pună în gardă pe anchetatori despre cât de periculos este. În 2015 a fost prins înterţinând relaţii sexuale cu o fetiţă de 12 ani. Pentru că era minor, primeşte o măsură blândă - 6 luni de supraveghere. Un an mai târziu violează împreună cu un priten o altă fată de 15 ani cu hadicap sever. Deşi e recidivist primeşte 5 ani şi 4 luni de închisoare. După eliberare, intră iar în vizorul poliţiei.

Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă 

În decembrie anul trecut e prins conducând fără permis. Stă aproape jumătate de an în arest la domiciliu. Pe 14 iunie, e plasat sub control judiciar. Două săptămâni mai târziu o ucide pe prima tânără, din Tulcea. Iar de aici încep greşelile în serie ale anchetatorilor.

Vezi și

Neculai Mitrea intră imediat în cercul suspecţilor. Dar, surprinzător, nu i se cere nicio explicaţie. Nu e audiat, nu i se cere niciun alibi şi e lăsat liber. Între timp, primeşte chiar o condamnare în primă instanţă de un an de închisoare pentru că a condus fără permis.

Pe acelaşi subiect

Pentru că e în cercul de suspecţi, procurorii cer totuşi să fie filat. Telefoanele îi sunt ascultate, iar mişcările monitorizate. Anchetatorii gafează din nou. Fără permis, individul conduce maşina Deliei şi o vinde chiar sub nasul lor. În momentul în care victima e dată dispărută, maşina nu e dată în urmărire, aşa cum cer procedurile.

Şase săptămâni mai târziu, se întâlneşte cu Denisa. O duce în apartamentul lui din Năvodari, o ucide şi îi ţine cadavrul ascuns două zile. Îi mută trupul, ajutat de copilul de 15 ani al concubinei, şi îl abandonează. Iarăşi, sub nasul anchetatorilor.

Mai mult, e interceptat în timp ce vorbeşte explicit despre cadavru. "Era filat, îi erau interceptate comunicările telefonice, doar că nu se ştia foarte clar la ce se referă atunci când vorbea. La un moment dat spunând: sper că nu a curs ceva din ea în mașină", a declarat Zafer Sadîc, procuror.

Nici măcar acum nu i se cere vreo explicaţie. Ca să-i păcăleasă pe agenţi ţine lecţii despre smerenie sau iertare pe internet. La începutul lunii septembrie, se urcă fără permis la volanul maşinii pe care o furase de la ultima lui victimă şi face accident.

Nici măcar acum anchetatorii nu punct capăt şirului de bâlbe care, poate ar fi putut s-o salveze măcar pe cea de a doua victimă. Deşi e interceptat, îşi sparge telefonul cu puțin timp înainte să fie ridicat din spital, iar poliția nu face expertiza informatică.

Acum responasabilii în anchetă îşi pasează vina. Poliţiştii spun că au acţionat la comanda procurorilor. Ba chiar, mai marii din Interne îi laudă pentru conexiunile făcute în acest caz.

"Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei

"Pot să vă zic cu certitudine că poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz", spune ministrul Cătălin Predoiu.

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii Ministerului de Justiţie, nu au comentat până acum acţiunea procurorilor în această anchetă.

Pe de altă parte, nu e exclus să apară noi victime ale acestui criminal. Anchetatorii verifică acum toate dosarele de dispariţie de anul acesta, în care sunt implicate femei cu vâsta între 15 şi 40 de ani.

Şi care corespund profilului victimelor vânate de criminal - escorte de lux, femei cu bani, venite pe litoral. Nu doar cazurile înregistrate Constanţa, ci în toată ţara.

"Ei verifică toate conexiunile pe care le poate avea acest caz cu alte cazuri neelucidate sau alte cazuri în curs de anchetă", mai spune Predoiu.

Experţii criminalişti fac portretul unui criminal care a acţionat cu precizie chirugicală şi cred că pentru faptele sale ar putea fi închis pe viaţă.

"Avem de a face cu un individ lipsit de scrupule. Nu putem vorbi de moralitate, empatie. Un individ care s-a specializat în penitenciar. Am convingerea că nu a acţionat singur şi nicidecum cu concubina lui. sigur e vorba despre o reţea bine organizată", spune Dan Antonescu, criminolog.

Între timp, individul vrea să fie liber. A contestat măsura arestului preventiv, iar cererea lui se judecă la începutul săptămânii vitoare.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » "Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă