Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Şacalul", dat de gol chiar de copii. "Mami a zis să nu vă spunem nimic despre tanti care a murit la noi"

Apar detalii şocante despre dubla crimă din Constanţa. Principalul suspect, un bărbat de 26 de ani, care îşi spune Şacalul, a premeditat totul. Le-a ademenit pe tinere cu un scop precis - să le jefuiască, iar mai apoi să le ucidă. S-a folosit de copilul concubinei ca să scape de unul dintre cadavre. Culmea, individul era monitorizat de poliţiştii de la prima crimă, dar nu se ştie de ce a doua victimă nu a fost salvată. 

de Cristina Niță

la 11.09.2024 , 13:24

"Când au intrat polițiltii să facă ieri percheziția, copiii au spus: Mami a zis să nu vă spunem nimic despre tanti care a murit la noi!", a declarat Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Și-a vânat victimele 

Anchetatorii refac filmul ororilor din Constanţa, iar detaliile şochează. Principalul suspect în acest caz, "Şacalul", este descris de procurori ca un individ sadic, cu o minte bolnavă, consumator de droguri, cu antecedente penale grave, inclusiv viol. Bărbatul de 26 de ani şi-a vânat victimele şi a premeditat uciderea lor.

Articolul continuă după reclamă

"A hotătât dinainte să comită faptele. le-a contactat, le-a invitat la locuinţa aleasă de el. Le ucidea pe victime cu scopul de a le deposeda de masini, se gândea că au bani", a mai spus Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Pe acelaşi subiect

A ajuns la cele două fete prin intermediul unor anunţuri online prin care victimele ofereau servicii sexuale, arată ancheta. Denisa şi Delia ar fi fost escorte de lux. Prima crimă are loc pe 2 iulie. Delia, o fată de 34 de ani din Tulcea, acceptă să se întâlnească cu el în apartamentul pe care tânăra îl avea închiriat în Mamaia. O ucide, îi fură cheile maşinii şi lasă aerul condiţionat pornit pe căldură. Speră, în acest fel, ca trupul să se descompună rapid şi să nu rămână urme care să-l indice pe el posibil suspect.

"A plecat pur şi simplu şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu a mai răspuns la telefon. A dispărut online de pe toate reţelele sociale", a declarat Ionel Abram, soţul victimei.

Aproape două săptămâni mai târziu, e descoperit cadavrul. Intră în cercul de suspecţi al anchetatorilor.

"S-au stabilit care au fost ultimele persoane cu care a intrat in contact, printre care a fost şi inculpatul. Afost subiectul unor măsuri de supraveghere tehnică", a declarat Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Filmul dublelor crime din Constanța

E filat, aşadar, de anchetatori. Teoretic. Practic, trec şase săptămâni în care nu e chemat pentru explicaţii la poliţie. Pe 27 august îşi dă întâlnire cu a doua victimă, Denisa, tânăra de 28 de ani din Timiş, mama unui băieţel de cinci ani. O invită acasă la el în Năvodari, sub acelaşi acoperiş în care locuiesc iubita lui şi cei 4 copii ai femeii dintr-o altă relaţie. După ce o ucide pe tânără îi fură telefoanele, 11.000 de lei pe care îi găseşte în portofel şi maşina.

"A fost cu părinţii şi cu cel mic în Bulgaria, au venit acasă, după a mers cu copilul la Mamaia, au venit înapoi şi a plecat singură", spune o prietenă.

"Este o situaţie destul de cinică, au luat bijuteriile de pe cadavrul victimei ucise, a accesat unul dintre telefoane pentru a lăsa de înțeles că victima e în viaţă, după ce a fost ucisă în locuinţa inculpatei, ținută 2 zile acolo", a completat Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța..

Unul dintre copiii concubinei, un băiat de 15 ani, e pus să șteargă urmele crimei, susțin anchetatorii. După ce face curat, îl ajută pe presupusul criminal să mute cadavrul. Pe marginea drumului ce leagă localităţile Sinoe şi Mihai Viteazu, la 60 de kilometri de Constanţa.

În noaptea de 3 septembrie, criminalul face accident cu mașina tinerei. În imagini, la o secundă distanţă după impact, apare o maşină de poliţie. Cel mai probabil, era urmărit.

Individul plecase în acea noapte la drum cu gândul să scape de maşina Denisei. Cu câteva zile înainte, vânduse unul dintre telefoane tinerei în localitatea Sinoe. Tot acolo ar fi mers să dea şi autoturismul. Totul, spun procurorii, pentru a înscena crima unui străin şi a pune poliţiştii pe o pistă falsă.

Ajunge la spital, are răni la picioare şi e operat. A doua zi, pe 4 septembrie, e descoperit întâmplător cadavrul Denisei. Un şofer i-a văzut trupul sfâşiat de şacali. Abia atunci se face legătura între cele două crime. Tot mai durează, însă, alte 5 zile până când e ridicat de poliţişti. La audieri ajunge şi concubina, dar şi băiatul care l-au ajutat să scape de cadavru şi să ascundă totul.

Întrebări fără răspuns

Aproape 10 ore au stat criminaliştii la ei în apartament. Acolo au găsit şi bijuteriile pe care le luaseră de pe cadavrele victimelor.

"Acum o lună şi ceva am văzut maşina aia albă care apare în accident, de Timişoara", a declarat o vecină.

Polițiștii nu au găsit urme de violență pe cadavrele victimelor, motiv pentru care cred că tinerele ar fi fost otrăvite sau drogate, dar încă sunt așteptate rezultatele examenelor toxicologice. Principalul suspect, despre care anchetatorii spun că este creierul crimelor, şi concuniba lui sunt acum arestaţi. Bărbatul riscă închisoare pe viaţă. Băiatul de 15 ani a ajuns într-un centru de detenţie pentru minori, iar fraţii lui mai mici sunt in grija unui asistent maternal.

Rămân, totuşi, foarte multe întrebări fără răspuns despre cum s a facut pana acum ancheta. Ce au făcut procuorii între cele şase săptămâni dintre crime? De ce nu a fost audiat suspectul dupa prima fapta? Putea tanara mama din Timioasra sa fie salvata? au prevenit a doua faptă dacă suspectul era monitorizat? Cum e posibil ca trupul fără viaţă al tinerei din Timişoara să stea în casă timp de două zile, fără să fie descoperit? Cum nu a observat nimeni cadavrul aruncat pe câmp? Cum de nu l-a văzut nimeni pe suspect când l-a transportat acolo?

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » "Şacalul", dat de gol chiar de copii. "Mami a zis să nu vă spunem nimic despre tanti care a murit la noi"