Antena Meniu Search
x

Sărbători de iarnă ca în povești în Țara Moților

Cu peisaje ca în cărţile poştale şi căsuţe răsfirate printre munţi, satele din Apuseni îi aşteaptă pe turişti să petreacă sărbători ca-n basme. Cei care ajung acolo, sunt aşteptaţi de moţi cu mese bogate, de pe care nu lipsesc platouri încărcate cu produse tradiţionale.

Vezi și

Cu peisaje ca în cărţile poştale şi căsuţe răsfirate printre munţi, satele din Apuseni îi aşteaptă pe turişti să petreacă sărbători ca-n basme. Cei care ajung acolo, sunt aşteptaţi de moţi cu mese bogate, de pe care nu lipsesc platouri încărcate cu produse tradiţionale. Turiştii se pot plimba cu sania trasă de cai şi iau parte, după tradiţie, la spectacolul cetelor de colindători.    

Uliţele din Mărişel răsună deja de urările cetelor de tineri. Şi este doar pregătirea. De Crăciun, colindatul ţine trei zile şi trei nopţi şi-i atrage pe turiştii care vor să se bucure de atmosferă şi datini.

Moţii îi aşteaptă să le arate locuri ştiute numai de ei, la o plimbare cu sania trasă de cai.

În pensiunile din creierii munţilor, turiştii sunt aşteptaţi să descopere această localitate de poveste, aflată la 50 de kilometri de Cluj. Drumul până la Mărişel este greu şi plin de zăpadă, iarna, dar odată ce ajung aici, parcă nu mai contează.

Un pachet de Crăciun costă 1.000 de lei, de persoană, pentru patru nopţi, cu demipensiune. Gazdele pregătesc platouri tradiţionale, cu şorici, slănină, telemea şi zacuscă.

Şi ceaiul de la micul dejun este ales cu grijă. În apropiere de Mărişel, există o pârtie de schi şi de snowboard, care va fi deschisă de sărbători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sărbători de iarnă ca în povești în Țara Moților