Antena Meniu Search
x

Video Se reintroduce un nou zbor charter din Constanţa. Primele curse vor începe la sfârşitul lunii mai şi vor costa 365 de euro

Litoralul românesc e plin de turişti, la fel şi drumurile spre mare. Forfota nu se simte, însă şi pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Aici ajung doar câteva avioane care leagă oraşul de la malul mării de Londra şi Istanbul, un număr foarte mic de zboruri, comparativ cu alte aeroporturi din ţara noastră. Acum, însă, pentru al doilea an la rând, vom avea un zbor charter, cu plecare din Constanţa către Antalya. Primele curse către această destinaţie vor începe la sfârşitul lunii mai şi vor costa 365 de euro.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 20.03.2024, 08:48

Vezi și

Ne dorim turişti străini pe litoralul românesc, dar nu facem nimic ca să-i atrage. Anual ţara noastră pierde sute de mii de turişti pentru că nu avem curse aeriene care să-i aducă la noi. Pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, care ar fi trebuit să fie poarta aeriană de la malul mării, aterizează... doar două curse.

Se reintroduce un nou zbor charter din Constanţa

Ruxandra Serescu, director CCINA: Din păcate n-avem decât  zborurile cu Turkish Airlines spre Istanbul şi Londra. Ne dorim şi ne vom implica pentru că atragem turişti străini şi să existe curse regulate sau cel puţin legături şi pentru noi, dar şi pentru ca cetăţenii străini însă poată să ne viziteze. 

Aşa se face că acum pe poarta Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu nu mai intră nimeni. Pista pare părăsită, iar prin terminale bate vântul. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Artagea, director Aeroportului Mihail Kogălniceanu: Lumea alege să zboare de la Bucureşti, inclusiv aceste agenţii de turism pun zborurile de la Bucureşti, pentru că umple mai repede la Bucureşti. Constănțeanul care va vrea să zboare va alege București, pentru că sunt mai multe frecvențe de acolo. Poţi să alegi companiile. Poţi să alegi ziua de dus, ziua de întors. 

Nici companiile aeriene nu văd cu ochi buni această colaborare cu litoralul românesc. De ani de zile, aceştia evită să efectueze zboruri de pe aeroportul din Constanţa. 

Bogdan Artagea, director Aeroportului Mihail Kogălniceanu: Sunt companii vor să oferim pentru a zbura de aici minus trei euro pe pasager. Adică noi să luăm taxe zero şi să găsim un suport de trei euro pe care noi să-l dăm pentru fiecare pasager, care va fi transportat din Constanţa. 

Acum, însă, pentru al doilea an la rând, vom avea un zbor charter, care leagă oraşul Constanţa de Antalya, iar turiştii vor pleca spre această destinaţie de la sfârşitul lunii mai, în fiecare zi de marţi. 

Ioana Burcea, director marketing agenție de turism: A fost o cursă de succes, cu un grad de ocupare de peste 90%, ceea ce în orice industrie se consideră senzaţional şi rămâne în topul turiștilor români. 

Singurele zboruri charter cu turiști străini care au ajuns pe Aeroportul din Constanta anul trecut au fost cele din Tel Aviv. Atunci peste două mii de israelieni au venit pe litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Se reintroduce un nou zbor charter din Constanţa. Primele curse vor începe la sfârşitul lunii mai şi vor costa 365 de euro