Antena Meniu Search
x

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Reacțiile adverse au fost până acum, în România, comune și minore, cu o singură excepție"

"Reacțiile adverse au fost până acum, în România, comune și minore, cu o singură excepție", a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

de Redactia Observator

la 21.03.2021, 14:51

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Reacțiile adverse au fost până acum, în România, comune și minore, cu o singură excepție" - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Reacțiile adverse înregistrate în preocesul de vaccinare anti-COVID au fost până acum, în România, comune și minore, cu o singură excepție, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătății, citat de Mediafax.

Demnitarul a precizat că s-au înregistrat 3,3 reacții adverse la 1.000 de inoculări.

Posibil să nu se raporteze toate reacțiile adverse

El a admis că este posibil ca populația să nu raporteze toate reacțiile adverse, dar că este vorba de cazuri minore și nu de unele severe, apreciind că raportarea fiind un proces esențial în campania de vaccinare.

Baciu a admis că este posibil ca vaccinarea anti-COVID să se transforme într-un proces permanent, asemănător cu cel al vaccinării anti-gripale, dar că situația trebuie privită într-un context mai larg, în condițiile în care spre sfârșitul verii se va atinge procentul de 60 - 70% din populație vaccinată în România, UE și statele americane sau de modul în care va evolua vaccinarea în restul statelor.

1.704.447 de persoane au fost imunizate până în prezent în România

1.704.447 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

În România, 1.704.447 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 20 martie. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe data de 15 februarie).

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Reacțiile adverse au fost până acum, în România, comune și minore, cu o singură excepție"