Antena Meniu Search
x

Un șef din Poliție cere româncelor agresate să nu mai deranjeze polițiștii noaptea

În ţara în care violenţa domestică a devenit un fenomen, un şef de poliţie le cere româncelor agresate să nu deranjeze în miez de noapte cu apeluri de urgenţă. Declaraţia scandaloasă îi aparţine şefului Poliţiei Bacău, oraşul în care un ofiţer a fost arestat după ce a fost la petreceri cu minore.

de Redactia Observator

la 05.04.2019, 21:15

Vezi și

În ţara în care violenţa domestică a devenit un fenomen, un şef de poliţie le cere româncelor agresate să nu deranjeze în miez de noapte cu apeluri de urgenţă, ci să aştepte până dimineaţă. Declaraţia scandaloasă îi aparţine şefului Poliţiei Bacău, oraşul în care un ofiţer a fost recent arestat după ce a fost filmat la petreceri cu minore drogate. Chiar dacă legislaţia s-a schimbat odată cu apariţia ordinelor de protecţie, tot mai multe victime ale violenţei domestice se plâng că Poliţia nu intervine la timp pentru a opri abuzurile.

Vasile Oprişan, şeful IPJ BacăuDacă la ora 00.30, un exemplu simplu, dacă se ceartă soţul cu soţia şi îi dă o palmă şi pe urmă se liniştesc apele: "Domnule, vino că mi-a dat o palmă!" Înseamnă că trebuie să vină un poliţist? Nu poate să facă nimic, doar atât, să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi dimineaţă.

În România, violenţa domestică face, la fiecare 30 de secunde o victimă. Sunt cifre care, cel mai probabil, nu au relevanţă pentru şeful Poliţiei din Bacău, de vreme ce a făcut o asemenea afirmaţie, într-o emisiune la un post de radio local.

Declaraţia a făcut valuri în mediul online şi a pornit anchete la vârful Poliţiei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii evident că nu sunt de acord cu şeful IPJ Bacău, una dintre localnice precizând că "nu s-a gândit aşa bine înainte de a se exprima. Ce? Cred că dacă femeiele dau telefon la Poliţie în momentul cand au luat o palmă, îi deranjează sau cred ca au prea multe cazuri de rezolvat? Nu cred. Trebuie să acţioneze la timp".

Şeful IPJ Bacău, criticat pe reţelele de socializare

Sfatul şefului IPJ către femeile care sunt agresate de partenerii de viaţă a fost intens criticat şi pe reţelele de socializare. 

Iar scandalul vine la doar două zile după ce un ofiţer, tot din Bacău, a fost arestat pentru trafic de droguri şi pornografie infantilă.

Poliţistul a fost filmat la petreceri cu droguri şi minore, organizate într-un depozit de bulion din oraş. 

Când oamenii în uniformă încalcă legea şi tratează cetăţenii cu indiferenţă, în societate au loc drame, spun asociaţiile pentru protecţia victimelor.

Cazul tatălui din Galaţi arată indiferenţa poliţiştilor

Cazul tatălui din Galaţi, care şi-a torturat copiii ca să-şi convingă soţia să se întoarcă la el, e doar un exemplu.

Apelurile repetate şi disperate ale familiei ar fi fost ignorate de Poliţie, spune mama copiilor. 

Mama copiilor agresaţi din Galaţi a dezvăluit că "s-a dus la părinţii mei la 12, 1 noaptea, a pus băiatul de doi ani pe capotă şi a pornit maşina să plece cu ea, cu copilul pe capotă. Părinţii au încercat să-i ia pe copii, părinţii au sunat la 112 şi poliţia ce le-a zis... Că cică "Asta este oră de deranjat?".

Grav este că peste jumătate dintre români tolerează violenţa în familie şi chiar o consideră justificată, arată sondajele.

Din 2012, peste 12 mii de femei au cerut ordine de protecţie împotriva partenerilor de viaţă.

20% dintre acestea au fost încălcate de agresori. Autorităţile au anunţat că, până la sfârşitul anului, persoanele acuzate de violenţă ar putea fi monitoritare prin brăţări electronice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un șef din Poliție cere româncelor agresate să nu mai deranjeze polițiștii noaptea