Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Seful Antena Group, arestat pe presupuneri. Motivarea instantei in cazul arestarii lui Sorin Alexandrescu

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat in baza unor presupuneri. In motivarea deciziei se arata ca este suficient sa existe indicii pentru o presupusa fapta, si nu dovezi clare

de Redactia Observator

la 03.06.2013 , 13:05

Iata un paragraf din motivarea instantei:

“Potrivit jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, atat la luarea, cat si la prelungirea masurii arestarii preventive, este suficient sa existe indicii (si nu exclusiv probe indubitabile din care sa rezulte vinovatia inculpatului) ca inculpatul a savarsit infractiunea."

Presedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvica, a comentat motivarea instantei in cazul lui Sorin Alexandrescu, spunand ca arestarea unei persoane fara probe este posibila numai „intr-un regim politienesc”.

Vezi și

„Intr-un regim politienesc se poate. Si trebuie sa ne obisnuim cu sistemul asta.(...) Incercam sa luptam impotriva lui, dar lucrurile exista”, a declarat presedintele GIP. „Eu lupt vorbind despre lucrurile astea si publicand lucrurile astea” a continuat Mugur Ciuvica.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile dupa ce magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, desi la dosar nu exista nicio proba a santajului.

In 30 mai, in urma unei operatiuni de forta declansata de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul institutiei a carei sefa este Laura Codruta Kovesi, sub pretextul unor simple audieri.

El a fost ridicat de DNA din fata casei sub pretextul unor simple audieri, fara sa fi fost citat in prealabil in dosar.

Sursa: Antena 3

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Seful Antena Group, arestat pe presupuneri. Motivarea instantei in cazul arestarii lui Sorin Alexandrescu