Antena Meniu Search
x

Peste 18.000 de persoane au semnat o petiţie online pentru votul electronic

Dezamăgiţi de modul în care au decurs alegerile în Diaspora, duminică, mai mulţi români au demarat o petiţie online pentru introducerea votului electronic.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 19:19

Petiţie online pentru introducerea votului electronic
În curând, românii ar putea să nu mai stea la coadă pentru a vota - Hepta

Dezamăgiţi de modul în care au decurs alegerile în Diaspora, duminică, mai mulţi români au demarat o petiţie online pentru introducerea votului electronic.

În aproximativ nouă ore de la iniţierea petiţiei, peste 18.000 de persoane au semnat în favoarea introducerii votului electronic.

Unul dintre susţinătorii acestui demers, senatorul USR Nicu Fălcoi, consideră că "introducerea votului electronic la distanță este o necesitate pentru România și o prioritate pentru USR. Votul electronic la distanță este o necesitate pentru a asigura participarea la viața politică a țării a tuturor cetățenilor României, inclusiv a celor care trăiesc sau muncesc în afara granițelor țării. Din cei peste 18 milioane de alegători români care se află pe listele electorale permanente, cel puțin două milioane se află, în zilele de vot, în afara țării și cred că nimeni nu ar trebui să-și piardă zile întregi, să călătorească sute de kilometri sau să stea ore întregi în frig, la coadă, în fața ambasadei, pentru a-și putea exercita un drept constituțional. De asemenea, introducerea votului electronic de la distanță ar duce la creșterea prezenței la vot, chiar și printre românii de acasă, cu efecte benefice asupra sănătății statului drept și a democrației în țara noastră".

Cei mai mulţi dintre semnatarii petiţiei online susţin că "prin introducerea votului electronic cu siguranţă nu vor mai exista piedici pentru cei care vor să voteze şi nu mai apucă".

Mai multe detalii despre petiţia online găsiţici AICI.

Vă reamintim că duminică, în ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie, s-au înregistrat incidente în numeroase oraşe din Europa pentru că românii au fost obligaţi să stea ore întregi la coadă şi mulţi dintre ei nici nu au mai apucat să-şi exercite dreptul la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Peste 18.000 de persoane au semnat o petiţie online pentru votul electronic