Antena Meniu Search
x

Video Situaţie gravă după alerta de pui cu salmonella din 11 ţări UE, printre care şi România. Austria a înregistrat deja un deces din cauza infectării

Alertă alimentară în România şi alte 11 state europene! Un lot de carne de pui din Polonia, contaminat cu salmonella, a fost descoperit în mai multe magazine. Nu se ştie ce cantitate a fost vândută înainte de a fi retrasă carnea de la rafturi. Pericolul este cu atât mai mare cu cât în Austria a fost înregistrat deja primul deces din cauza infectării. 

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 19:41

Vezi și

Peste 10 tone de carne de pui contaminată cu salmonela au ajuns în 12 magazine din ţară. Persoanele care au cumpărat acest brand sunt sfătuite să nu consume pulpele şi să le returneze comerciantului de la care le-au achiziţionat, împreună cu bonul fiscal.

Autorităţile române au solicitat acum două zile oprirea de la comercializare.

Vicepreședinte ANSVSA, Ioan Oleleu: Până în momentul de faţă a fost retrasă cantitatea de 7 mii de kilograme de carne din cele 10. În plus, tot ce înseamnă intrările de la agentul economic care a licrat in Romania astfel va urma o monitorizare mai aspră pe lorturile care urmează sau sunt pe piată.

Peste 130 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de consumul puiului polonez, depistate în 11 ţări europene

Pe acelaşi subiect

În unele magazine încă se găseşte acelaşi produs, dar dintr-un lot diferit, care nu ar avea probleme.

Peste 130 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de consumul puiului polonez au fost depistate în 11 ţări europene. harta Un bărbat din Austria a murit din cauza infecţiei cu salmonella. Medicii spun că bacteria este foarte periculoasă.

Adrian Marinescu, medic infecționist: Avem toate şansele să facem o toxiinfecţie alimentară. Pot fi şi forme uşoare, doar că în cazul celor care au oricum boli cronice, persoanele în vârstă, copii mici au o mare probabilitate să facă şi complicaţii. De la otoxiinfecţie cu salmonela ne putem deshidrata în câteva ore şi ajungem la camera de gardă cu complicaţii şi să internăm. Infecţia cu salmonela poate să pună probleme.

Salmonella se găsește, de obicei, în produsele alimentare de origine animală, cum ar fi: carne crudă, lactate, ouă. Se poate răspândi foarte ușor și din cauza unei igiene deficitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Situaţie gravă după alerta de pui cu salmonella din 11 ţări UE, printre care şi România. Austria a înregistrat deja un deces din cauza infectării