Antena Meniu Search
x

Şocant! Occidentalii secolului XX nu se relaxau în grădini zoo, ci în cele UMANE!

Înainte de apariţia mjloacelor moderne de divertisment şi a turismului, mulţi cetăţeni occidentali vizitau cele mai exotice expoziţii: grădinile umane

Începând cu prima jumătate a secolului al XIX-lea, mai mulţi aventurieri au descoperit un mod de-a dreptul şocant de a-i distra pe bogătani, dar şi de a face averi. Populaţiile indigene din America de Sud sau Africa erau aduse în Europa şi Statele Unite pentru a reproduce habitatul lor natural în fata vizitatorilor.

Aceştia trăiau în condiţii inumane, izolaţi cu garduri, fără prea multă hrană, uneori lăsaţi sub cerul liber, devenind, astfel, amuzamentul "albilor". Erau, de asemenea, obligaţi să execute dansuri tradiţionale sau să simuleze luptele dintre ei şi colonizatori.

Una dintre primele astfel de grădini a fost cea realizată în Londra, în 1851, atunci când familii întregi de indigeni africani au fost aduse în Europa pentru a realiza o replică a satelor primitive din Senegal, Niger sau Guineea.

Fenomenul a început să devină din ce în ce mai puţin popular începând cu anii 1930, datorită apariţiei cinematografului. Ultimele "spectacole umane" sunt consemnate în Belgia, în anul 1958.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şocant! Occidentalii secolului XX nu se relaxau în grădini zoo, ci în cele UMANE!