Şofer italian, prins cu peste o tonă de trufe negre pentru care nu avea acte, în judeţul Neamţ

De Cornel Preda.
Publicat: 19.07.2021, 16:26.
Actualizat: 19.07.2021, 18:00

Peste o tonă de trufe negre au fost confiscate de poliţiştii din Neamţ, după un control efectuat asupra unui vehicul condus de un cetăţean italian. Acesta nu avea documente legale pentru trufele transportate.

În total au fost confiscate aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale.

Poliţia Română a anunţat, luni, că poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au oprit în trafic, duminică, un cetăţean italian de 40 de ani, care conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

"În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, poliţiştii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare", a arătat sursa citată.

Citește și:

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.