Antena Meniu Search
x

Şoferi de TIR morţi, acte false, 400 de tone de cupru "evaporate" şi pagubă de câteva milioane de euro. Furt ingenios în Zona Liberă Curtici

Un furt de proporţii, desfăşurat după un plan ingenios demn de filmele poliţiste, s-a desfăşurat vineri dintr-un depozit aflat în apropierea Zonei Libere Curtici. Mai multe TIR-uri s-au prezentat pentru a fi încărcate cu 400 de tone de cupru, marfă în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Şoferi de TIR morţi, acte false, 400 de tone de cupru "evaporate" şi pagubă de câteva milioane de euro. Furt ingenios în Zona Liberă Curtici
Şoferi de TIR morţi, acte false, 400 de tone de cupru "evaporate" şi pagubă de câteva milioane de euro. Furt ingenios în Zona Liberă Curtici - Imagine ilustrativă

Un furt de proporţii, desfăşurat după un plan ingenios demn de filmele poliţiste, s-a desfăşurat vineri dintr-un depozit aflat în apropierea Zonei Libere Curtici.

Mai multe TIR-uri s-au prezentat pentru a fi încărcate cu 400 de tone de cupru, marfă în valoare de aproape 4 milioane de euro. Totul, în baza unei comenzi şi a unor acte aparent valabile. Totul s-a dovenit a fi, însă, o lovitură de proporţii dată de o grupare care a acţionat ca la carte.

Cu acte false, pe numele unor şoferi morţi şi cu numere de înmatriculare false, 20 de TIR-uri au plecat din depozit, încărcate cu sute de tone de cupru. Până să-şi dea seama angajaţii depozitului ce anume se petrece sub ochii lor, bandiţii s-au făcut nevăzuţi cu marfă în valoare de câteva milioane de euro.

Camerele de supraveghere din Curtici au înregistrat cum, de dimineaţa până seară, TIR-urile merg spre Arad. Potrivit surselor din anchetă, cuprul ar fi trebuit să ajungă la o multinaţională din zona industrială, care face cabluri.  

Cum a fost posibil furtul în Zona Liberă Curtici

Gruparea infracţională ar fi pătruns în sistemul informatic al depozitului din apropierea Zonei Libere Curtici în care era ținut cuprul. Având confirmarea că tonele de cupru se aflau în depozit, hoţii au "fabricat" un email oficial din partea unei societăți interesate în preluarea mărfii.

În acel email angajații depozitului erau înștiințați că firma respectivă va trimite mai multe camioane pentru a prelua cuprul.

Zis şi făcut. Vineri, mai multe camioane au sosit la depozit, în care au fost încărcate cele 400 de tone de cupru și… duse au fost.

Angajații depozitului și-au dat seama prea târziu de ceea ce se întâmplă și nici nu au avut vreo suspiciune din moment ce șoferii camioanelor au prezentat acte de transport, precum și documente de identitate ce păreau a fi adevărate, în fapt acestea erau false.

Zeci de poliţişti arădeni, dar nu numai, au lucrat zi şi noapte ca să dea de urma făptaşilor. Şi au reuşit. Conform surselor noastre, mai mulţi autori au fost identificaţi iar o mare cantitate de marfă a fost recuperată. Inclusiv de pe raza judeţului Timiş.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru infracțiunile de înșelăciune și fraudă informatică. Prejudiciul este estimat la câteva milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Şoferi de TIR morţi, acte false, 400 de tone de cupru "evaporate" şi pagubă de câteva milioane de euro. Furt ingenios în Zona Liberă Curtici