Antena Meniu Search
x

Video ''Sparge cioara după apă.'' Mii de ciori au pus stăpânire pe lanurile de floarea-soarelui. Autorităţile buzoiene le-au declarat război

Scene demne de un film al lui Hichcock, filmate în județul Buzău. Mii de ciori au atacat culturile de floarea-soarelui spre disperarea cultivatorilor care nu mai știu cum să scape de ele. Mai mult decât atat, acestea sparg cu ciocul furtunurile de irigații, pentru a ajunge la apă, provocand pagube uriașe. Agricultorii pun aceste atacuri ale păsărilor pe seama secetei extreme, înregistrată în această vară. 

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 08:24

Vezi și

Agricultorii din localitatea buzoiană Florica sunt disperați. Culturile care au scapat de secetă au căzut pradă stolurilor de ciori, care distrug orice le iese în cale. Acest legumicultor, de exemplu, a ajuns să schimbe în fiecare zi furtunurile de irigații, care sunt găurite de păsările în căutare de apă.

''Aici a atacat cioara...una...doua...trei… patru… sparge cioara după apă...''

''Ca anul asta niciodată nu au fost…..

Cum le alungați?

Pe acelaşi subiect

Cu tabla, cu tractorul. Se sperie, dar se întorc.''

Mii de ciori au pus stăpânire pe lanurile de floarea-soarelui

Nici lanurile de floarea-soarelui nu au scăpat de atacul păsărilor. Zeci de hectare au fost distruse aproape în totalitate.

''A scăpat de secetă, dar de flori nu scapă floarea asta.''

Nici culturile de pepene nu au scăpat de distrugere. Asta chiar dacă oamenii au investit în tunuri care ar trebui să sperie păsările. Înarmați cu goarne, agricultorii încearcă să își păzească terenurile.

Cătălin Duță, cultivator pepeni: Am băgat 300 de milioane...nu plouă...ciori….stăm aici şi zi şi noapte. Nu-i nimic aici, din cauza secetei s-a uscat tot.

În fața miilor de ciori, cultivatorii nu au nicio speranță. Păsările și-au modificat comportamentul în această vară, cel mai probabil din cauza secetei. Agricultorii spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu această problemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » ''Sparge cioara după apă.'' Mii de ciori au pus stăpânire pe lanurile de floarea-soarelui. Autorităţile buzoiene le-au declarat război