Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Blestemul castelelor româneşti

Castelul lui Mihai Viteazul din Sibiu ar fi trebuit să fie renovat şi să atragă în fiecare an zeci de mii de turişti străini. Din păcate, mai sunt nişte ruine şi nişte legende care vor dispărea odată cu bătrânii satului.

Vezi și

 Fostul învăţător al satului este, de fapt, singurul ghid pe care îl poţi găsi aici. Nu este angajat să fie ghid. O face din dragoste pentru istoria satului şi a neamului său.

Unul dintre ei, principele Sigismund Bathory, l-a dăruit lui Mihai Viteazul. Legenda spune că voievodul nostru a îngropat aici o comoară uriaşă. Nu ar mai fi apucat să o recupereze.

Erau, au fost, s-au dus. Distrugerea castelului a fost începută de comunişti. Au mai rămas doar amintiri şi regrete. Dar vor dispărea şi ele în curând.

La câţiva kilometri de ruinele castelului Bolyai, găseşti alte ruine. Alt castel, aceeaşi soartă. Tobias. Este mai tânăr decât primul. Are doar 250 de ani. A fost donat autorităţilor, care n-au ştiut ce să facă cu el.

Şi acum se pregăteşte să cadă. Autorităţile caută disperate un investitor.

Cu alte cuvinte, există soluţii. Dar nimeni nu se înghesuie să preia şi să investească. Nu e rentabil. Sunt alte lucruri mai profitabile pe lumea asta decât identitatea unei ţări. Cât mai există.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » SPECIAL! Blestemul castelelor româneşti