Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 17 mai

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 17 mai, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 17.05.2020, 00:02

Trecători în fața unui poster pe perete
Trecători în centrul Bucureștiului după ridicarea Stării de Urgență, 15 mai 2020 - Profimedia Images
  • Schimbări la admiterea în licee vocaționale.
  • Vămi deschise din cauza aglomerației de la Nădlac.

Ultima zi fără amenzi în Starea de Alertă

 De luni, polițiștii vor putea da amenzi pentru nerespectarea restricțiilor în Starea de Alertă. Cei care nu poartă mască în spații publice închisă riscă sancțiuni de până la 2500 de lei. Amenzile în noua lege pot ajunge și la 5000 de lei. Citește mai mult.

Vămile Nădlac II și Borș, deschise după aglomerația de la Nădlac I

Vama Nădlac I a fost sâmbătă scena unui protest al românilor care au așteptat cu orele în aglomerație pentru a intra sau a ieși din țară. Din cauza cozilor uriașe, au fost redeschise vămile de la Nădlac II și Borș, în speranța fluidizării traficului. Citește pe larg.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului după ce Teodosie a împărtășit copii cu aceeași linguriță

Cu un simplu gest, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpresfinţitul Teodosie, a încălcat legile statului român, recomandările medicilor şi poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române. A împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, din acelaşi potir. Citește reacția Arhiepiscopiei.

Schimbări la admiterea în liceele vocaționale. Reguli noi propuse de Ministerul Educației

Examen cu juriu, de la distanță. Așa ar putea arăta anul acesta evaluarea aptitudinilor pentru copiii care vor sa intre la un liceu de muzică, de arte plastice sau de educație fizică. Cu profesori dincolo de ecran, care vor evalua și vor da note. În exclusivitate la Observator, află regulile propuse de Ministerul Educației.

În imagini: Body-rafting în Gorj, în cel mai îngust canion din Europa

Un colț de rai îi așteaptă în Gorj pe amatorii de senzații tari. Cei care caută un dram de adrenalină după două luni de stat în casă pot încerca o tură de body-rafting. E acţiune în stare pură prin cel mai îngust canion din Europa, departe de aglomerație. Vezi video.

Ce trebuie să știi

- Prima duminică în care credincioșii pot veni la slujbe în biserică

- Timișoara: Peste 180 de muncitori români pleacă cu trenul în Austria

- Câinii ar putea fi detectori eficienți de coronavirus

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea se anunță răcoroasă în Crișana, Crişana, Maramureş, în zonele montane, în cea mai mare parte a Banatului, Transilvaniei, precum şi în nordul şi în centrul Moldovei. În timpul zilei, cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ploua sub formă de averse, iar în centrul și estul țării vor fi și descărcări electrice. Noaptea, ploile se vor restrânge și vor cădea doar izolat.

În restul României va fi vreme caldă, cu cer variabil, iar după-amiază se pot semnala pe suprafețe restrânse ploi și descărcări electrice.

Maximele zilei vor fi cuprinse între 15 grade în nord și 29 de grade în sudul extrem. Temperaturile minime vor fi între 5 – 15 grade, cu cele mai scăzute valor în Maramureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 17 mai