Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 2 iunie

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 2 iunie, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 00:00

Mădălina Iacob într-o bancă protejată
Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a revin la școală din 2 iunie - Observator
  • Reîncep școlile pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a.
  • Vreme rece și ploi în majoritatea țării.

1. Elevii care susțin examenele naționale reîncep școala

Elevii de clasa a opta şi a douăsprezecea revin în băncile școlii. Astăzi încep cursurile de pregătire pentru examenele naţionale şi, odată cu ele, aventura copiilor de a respecta toate regulile sanitare impuse de Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății. Pentru ei, la școală, nu va mai fi tocmai ca înainte de epidemie. Citește pe larg.

2. Medic italian: Coronavirusul își pierde potența și este din ce în ce mai puțin letal

Într-un interviu televiziunea italiană RAI, Alberto Zangrillo, un reputat medic din Peninsulă, spune că, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există în Italia. Conform doctorului, unii experți sunt prea alarmiști cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecții. Citește mai mult.

3. Ce se întâmplă cu noul program Prima Casă

Românii care vor sa își cumpere o casă cu ajutor de la stat mai au de așteptat, pentru că noul program Prima Casă, redenumit O casă, o familie, întârzie să apară. Află mai mult.

4. Proteste în SUA: zeci de orașe în stare de asediu

Scene șocante se derulează la protestele care s-au extins alarmant în zeci de orașe americane. Forțele de ordine fac cu greu față valului de indignare provocat de moartea unui bărbat de culoare, în momentul arestării. În fața camerelor de filmat, magazinele au fost vandalizate și jefuite, iar civili au fost bătuți. Citește pe larg.

5. În imagini: Dacă e relaxare, să fie în hamac, la mare înălțime

S-a deschis sezonul hamacelor la înălţime. Atelierul din Baia de Fier, unic în lume, îi aşteaptă pe pasionaţii de escaladă să se tolănească în hamacele prinse între stânci. Vezi video.

De pe agenda zilei:

- se reiau astăzi examenele auto

- Ziua Națională a Italiei, marcată cu un show aviatic, dar fără paradă terestră

Prognoza meteo pentru azi

Vremea va fi în general instabilă şi rece. În centrul, sudul şi sud-estul ţării cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi perioade în care se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, iar pe arii restrânse de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala local. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp cu o probabilitate mai mare în Muntenia, estul Olteniei şi în Dobrogea. La munte, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11...12 grade pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 2 iunie