Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 6 iunie

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 6 iunie, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 23:48

Tragedia a avut loc la Arezzo
Patru dintre cei opt membri au unei familii de români au murit în Italia, într-un accident rutier - Arezzo Ora / captura Youtube
  • Patru membri ai unei familii de români au murit în Italia, într-un accident
  • Mii de turişti vor fi la malul mării, în acest weekend, în minivacanţa de Rusalii

1.Tragedie în Italia, după ce patru dintre cei opt membri ai unei familii de români au murit într-un accident rutier

Un Volkswagen Sharan, în care se aflau opt persoane, patru adulţi şi patru copii, toţi de naţionalitate română, a lovit violent, din spate, un camion staţionat. Bunicii şi doi copii au decedat în momentul impactului, iar alţi doi copii şi mama au fost transportaţi la spital. Citește mai mult.

2. Experiment Observator. Ce reacţii au trecătorii atunci când o tânără cere ajutor pe stradă, dar se îmbracă diferit

Vloggeriţa Bianca Adam, cunoscută în online drept Tequila, dar şi prietenul ei, au fost bătuţi în plină stradă, pe timp de zi, cu o rangă. Agresorul se pare că ar fi un dezvoltator imobiliar din vestul Capitalei. În urma evenimentului reporterii Observator au făcut un experiment. Am vrut să testăm simţul civic al oamenilor, ce reacţie au trecătorii atunci când o tânără le cere ajutorul: mai întâi îmbrăcată în sacou, iar apoi într-un un hanorac cu glugă. Citește pe larg.

3. Primii turiști au ajuns deja pe litoral, pentru minivacanţa de Rusalii

Ca prima vacanţă să lase doar amintiri plăcute, administratorii plajelor încearcă să respecte condiţiile impuse de noul virus. Au aşezat câte patru şezlonguri la umbrelă, pentru membrii familiei, şi câte două pentru ceilalţi turişti, cu distanţă de doi metri între ele. E nevoie însă de rezervare. Se poate suna chiar de pe plajă. Află mai mult.

4. Castelul Bran s-a redeschis pentru turiști

Pentru turismul din Bran, e prima gură de aer din pandemie. Pentru turişti, un moment pe care l-au visat cât au stat în izolare. Odată cu minivacanţa de Rusalii, începe şi un sezon crucial pentru destinaţia România, care fie se relansează, fie riscă să piardă tot. Citește pe larg.

5. Şofer păcălit de o vulpe: "Bat-o Dumnezeu, mi-a furat asta din mână!"

O vulpiţă l-a lăsat pe un şofer fără mâncare, după ce bărbatul a oprit să o admire. Vulpea s-a apropiat uşor de maşină şi, într-un moment de neatenţie al bărbatului, a sărit şi i-a furat punga din mână, după care a plecat cu prada înapoi de unde venise. Vezi video.

De pe agenda zilei:

- Primul weekend cu terase şi plaje deschise pe litoral

- Franţa se pregăteşte de comemorarea zilei "Z" pe plajele din Normandia. Show aviatic.

Prognoza meteo pentru azi

Vremea se va menţine caldă, iar cu precădere în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei va fi călduroasă în orele amiezii; astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 31 de grade.  În regiunile sud-vestice, vestice, centrale şi nordice, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, punctiform cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua, la munte şi în sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 6 iunie