Adrian Streinu Cercel avertizează, după recordul de infectări: "Leziunile pulmonare se extind, deși pacienții nu acuză mai nimic"
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat într-un interviu pentru Observator că numărul mare de cazuri Covid-19 raportate astăzi de autorități este efectul relaxării.
- Nou record de infectări cu noul coronavirus în România: 1.713 cazuri în 24 de ore.
- Streinu Cercel: Să nu ne uităm la cifre alarmant. Important este să nu fim nepregătiți.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.
Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti a avertizat că virusul a căpătat virulență și că, în ultimele săptămâni, a văzut că, la 5 zile după infectare, leziunile pulmonare se extind deși pacienții nu acuză mai nimic.
"Virusul este nou, deși specia e veche. E așa de bine antrenată, încât generează infecții și când este cald. A capătat puteri de transmitere de la un om la altul, dă infecții serioase. De la ușoară gripă, am ajuns la afectare serioasă a sistemului respirator.
În ultimele săptămâni, am văzut că la 5 zile leziunile pulmonare se extind, deși pacienții nu acuză mai nimic. Un virus când se multiplă generează erori de copiere", a explicat Adrian Streinu Cercel pentru Observator.
Managerul de la Balș spune că previziunile nu sunt bune și că trebuie să ne așteptăm la creșterea numărului de pacienți cu Covid-19, cu forme medii și severe:
"Să nu ne uităm la cifre alarmant. Important este să nu fim nepregătiți".
Record de cazuri noi de COVID-19 în România: 1.713 infectați în 24 de ore
Autoritățile au anunțat azi, 16 septembrie, 1.713 noi cazuri de infecție cu coronavirus. Acesta este cel mai mare număr de cazuri noi confirmate până acum într-o singură zi. Rezultatul a fost obținut după efectuarea a 26.520 de teste.
De marți, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00 au fost înregistrate 49 de decese, dintre care 33 la bărbați și 16 la femei. Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, patru decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.
Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854, dintre care 471 sunt internate la ATI.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰