Studenţii la Medicină intră în lupta anti-COVID pentru a da o mână de ajutor medicilor: "Nu am stat deloc pe gânduri"
Peste jumătate de milion de români au fost infectaţi până acum cu noul virus, iar la un an de la apariţia primelor informaţii despre COVID, sfârşitul pandemiei pare încă departe. În timp ce medicii şi angajaţii din spitale sunt tot mai obosiţi, mediciniştii intră şi ei în luptă: 53 de studenţi de la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Asistenţă Medicală din Galaţi.
- Raed Arafat le-a mulțumit personal studenților care au decis să devină voluntari în secțiile COVID.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Toţi lucrează voluntar în spitalele COVID şi suport din zonă, pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale.
Pentru Andra Iancu, studentă la medicină în anul 6, este a doua zi de voluntariat. Alături de ea, a intrat în tură şi Răzvan. Sunt colegi de facultate, iar acum şi colegi de serviciu. Odată ajunşi pe secţie, au început imediat pregătirea pentru o nouă zi de muncă în spital. Deşi sunt abia la început, teama pacienţilor şi efortul medicilor de a le salva viaţa bolnavilor de COVID şi-au pus deja amprenta asupra lor.
Răzvan Iacob, voluntar: "Două lucruri mi-au rămas in minte. Unul fiind teama pacienților pozitivi, au frică, le e teamă. Și al doilea lucru oboseala care se citește în rândul personalului medical, se citește pe chipurile lor".
Ajutor important pentru medici
În sprijinul medicilor s-au hotărât să vină şi Theodora şi Cosmin. De săptămâna vitoare, vor începe voluntariatul la Spitalul de Pneumoftizilogie Galaţi. Astăzi au primit rezultatele testelor COVID. Sunt negative! Deci sunt gata de luptă.
Theodora Cătănoiu, student voluntar: "Când am plecat pe acest drum, scopul meu a fost de a ajuta şi mai repede decât m-am aşteptat mi-a fost oferită această posibilitate. Nu am stat deloc pe gânduri".
Lucian Onişor, preşedintele Societății Studenţilor Medicinişti Galaţi: "Iniţiativa a pornit din bunăvoinţa proprie, dorinţa lor de a se autodepăşi, de a câştiga experienţa necesară pentru viitoare lor carieră medicală".
Pentru gestul lor, şeful DSU, Raed Arafat, a ţinut să le mulţumească în mod special.
Raed Arafat, şeful DSU: "Mulţumesc mult, vă urez succes şi felicitări pentru faptul că aţi acceptat să vă implicaţi".
Cei 53 de studenţi medicinişti voluntari au fost repartizaţi la spitalele din Galaţi şi Brăila. Ei lucrează pe secţiile de primiri urgenţe, la terapie intensivă şi pe secţiile COVID. Perioada de voluntariat va dura 3 luni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰