Antena Meniu Search
x

Suceava a mai pierdut un ambulanțier. A fost confirmat al doilea deces de la Staţia de Ambulanţă

Zona focar a României, Suceava, a mai pierdut un erou din prima linie. La o lună de la primul ambulanţier răpus de infecţia cu Covid-19, a fost confirmat al doilea deces de la Staţia de Ambulanţă.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 11:08

Vezi și
  • Bărbatul de 61 de ani era internat la Iaşi.
  • Pe 22 aprilie a fost testat pozitiv.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, care a contactat virusul la serviciu, locul unde orice solicitare la 112 reprezintă necunoscutul. 

La ora 10.00, sirenele de la autospecialele din întreaga ţară au răsunat la unison cu cele din curtea Serviciului de Ambualanţă Suceava, în memoria ambulanţierului Ion Irimescu. Un omagiu adus celui de-al doilea erou de aici, care moare după ce s-a infectat cu coronavirus.

Daniel Feher, lider sindicat: Din păcate, unul dintre colegii noştri nu mai este, e al doilea, în decurs de nicio lună. Îmi pare rău pentru fiecare coleg pe care-l pierdem, era un coleg bun, un coleg săritor.

Bărbatul de 61 de ani era internat la Iaşi, după ce pe 22 aprilie a fost testat pozitiv.

Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi: A avut o patologie asociată evidentă. A venit de la început internat pe compartimentul de terapie intensivă. A fost tratat conform protocolului.

Constantina Rotariu, asistent Saj: Chiar îmi aduc aminte penultimele ture am lucrat cu el, un om blând, bun, competent. ce-aş mai putea spune, fără cuvinte. Noi tre să fim buni, nu avem timp să ne gândim prea mult.

În urmă. au rămas colegii săi, care, în ciuda pericolului la care se expun, continuă să-şi facă datoria. Mulţi dintre ei au contactat şi ei virusul, tot de la serviciu.

Cristi Sandu are 57 de ani şi a învins lupta cu virusul. Însă, la fel ca şi mulţi dintre colegii săi de pe ambulanţă, nu ştie exact când s-a infectat.

Cristi Sandu, ambulanţier: Noi, aici în staţia de ambulanţă nu putem şti, pentru că ne întâlnim cu fel şi fel de oameni, mergem la fel şi fel de cazuri, dacă lumea ar recunoaşte. dar nu vor să recunoască. Aşa am luat şi noi virusul şi ne-am îmbolnăvit. Şi eu şi colega mea şi toţi colegii mei, colegul care a murit.

A fost confirmat pozitiv pe 27 martie, însă. cu mult înainte a ales să nu mai meargă acasă pentru a-şi proteja familia. Soţia sa, care lucrează tot în sistemul medical, a luat virusul tot de la serviciu, iar apoi s-a infectat şi fiica lor. Timp de aproape două luni, până când nu s-au vindecat, cei doi nu s-au văzut deloc.

Cristi Sandu, ambulanţier: M-am izolat într-un apartament că nu aveam unde să mă duc, la spital era foarte aglomerat, era foarte, mai dificil, am avut posibilitatea să mă carantinez singur ca să nu am tangenţe cu alte persoane. A fost foarte dificil, foarte dificil şi pentru mine şi pentru ea şi pentru fetiţă.

Primul deces la Serviciul de Ambulanţă Suceava a fost înregistrat pe 7 aprilie. Ambulanţierul a murit acasă, după ce nu a vrut să se interneze la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Suceava a mai pierdut un ambulanțier. A fost confirmat al doilea deces de la Staţia de Ambulanţă