Antena Meniu Search
x

10 suspecți în cazul crimei din Baia Mare, inclusiv tatăl fetiței. ”Vreau să prindeți criminalul”, spune mama copilei

Trec zilele, dar anchetatorii nu par să fie mai aproape de criminalul fetiţei din Baia Mare, care a fost ucisă şi violatăIar astăzi, ancheta procurorilor a ajuns chiar în mijlocul copiilor Jandarmii au ridicat şapte minori, în timp ce părinţii lor s-au revoltat.

Vezi și

Trec zilele, dar anchetatorii nu par să fie mai aproape de criminalul fetiţei din Baia Mare, care a fost ucisă şi violată. Iar acum, ancheta procurorilor a ajuns chiar în mijlocul copiilor. Jandarmii au ridicat şapte minori, în timp ce părinţii lor s-au revoltat. În total, sunt 10 suspecți, inclusiv tatăl copilei. 

Şapte copii sunt luaţi, rând pe rând, din comunitatea de la marginea oraşului Baia Mare. Jandarmii de la trupele speciale îi urcă în maşină şi îi duc la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde vor fi audiaţi. Părinţii lor sunt revoltaţi. 

Jandarmii şi poliţiştii au acţionat la ordinul procurorului de caz, transmite Ministerul de Interne. Iar copiii au fost audiaţi în prezenţa părinţilor. 

Totuşi, în astfel de cazuri, la audieri sunt chemaţi şi psihologii, spun juriştii. Nu se ştie dacă astăzi au fost lângă cei mici. Tudorel Butoi, fost poliţist criminalist, crede că acţiunile de astăzi sunt tardive. 

Tudorel Butoi, psiholog criminalist:

Trebuiau făcute în acea seară, nu după o săptămână de zile. Timpul merge întotdeauna în favoarea făptuitorului. Ăsta e un principiu criminalist. 

Anchetatorii caută ucigaşul chiar şi în familia fetiţei de cinci ani. Şi tatăl ei a fost interogat. Procurorii spun că au un portretul robot al asasinului şi au restrâns cercul de suspecţi la zece oameni. 

Vreau să prindeţi criminalul! Cum o chinuit-o pe fetiţa mea în halul ăla, n-o avut milă, n-o avut suflet în el, aşa să-l chinuie şi pe el, a spus mama Esterei.

Primarul din Baia Mare a pus la bătaie o recompensă pentru cel care ajută la prinderea criminalului. 10 mii de lei, adică indemnizaţia lui lunară. Apelul este preluat de un criminalist de la Poliţia Locală. Zeci de oameni au sunat deja.

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare:

Este un demers care va încuraja spiritul civic mai ales într-o zonă unde vorbim de o comunitate de rromi, care cultural vorbind, educaţional şi social îşi ascund de cele mai multe ori infractorii. Eu am aşa un sentiment că infractorul a fost la înmormântare şi dintre cei câţiva care au pus mâna pe sicriu este posibil infractorul.

Cazul Esterei Marcovici se aseamănă din ce în ce mai mult cu cel al Larisei Chelaru, violată şi ucisă în urmă cu 13 ani, la Iaşi. Ancheta a fost şi atunci una greoaie, mai ales că timp de două luni, trupul fetiţei de 8 ani nu a fost găsit. Au fost zeci de audieri până să îl prindă pe ucigaş. Un taximetrist considerat la un moment dat suspect s-a sinucis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 10 suspecți în cazul crimei din Baia Mare, inclusiv tatăl fetiței. ”Vreau să prindeți criminalul”, spune mama copilei