Antena Meniu Search
x

1.000 de români sunt blocaţi în Bulgaria! Ministrul Turismului se deplasează de urgenţă în zonă

UPDATE: Ambasada României de la Sofia estimează, pe baza apelurilor telefonice, că numărul românilor afectaţi de inundaţiile de pe litoralul bulgăresc este de aproximativ 1.000 de persoane.

UPDATE: Ambasada României de la Sofia estimează, pe baza apelurilor telefonice, că numărul românilor afectaţi de inundaţiile de pe litoralul bulgăresc este de aproximativ 1.000 de persoane.

Guvernul român anunţă că un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Externe "gestionează" situaţia în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară Albena şi că acolo se află consulul onorific al României la Burgas, care "evaluează" situaţia.

UPDATE: Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgenţă în staţiunea bulgară Albena, unde mai mulţi turişti români sunt blocaţi în urma inundaţiilor, pentru evaluarea situaţiei şi prime decizii în vederea repatrierii acestora, informează Guvernul.

 În Bulgaria este prăpăd! 14 persoane au murit din cauza viiturii. Sute de români, aflaţi în concediu în Bulgaria, au fost prinşi în infern. Autorităţile române s-au implicat pentru a-i ajut pe românii din Alben.

"Cei 200 de turişti români din Albena, afectaţi de inundaţii, au fost mutaţi. Sunt în siguranţă în acest moment. Există şi numere de urgenţă care pot fi apelate, la ambasadele din România şi Bulgaria. Nu există victime în rândul românilor. Toţi sunt în regulă în acest moment. Doar două maşini româneşti au fost date ca pagube materiale, conform informaţiilor oficiale. Mergem acum acolo să ne asigurăm că totul este în regulă şi acesta este mesajul: autorităţile române sunt alături de cetăţeni", a declarat Ministrul Turismului, Florin Jianu.

Din fericire Ministerul de Externe român anunţă că printre victimele viiturii nu se află şi cetăţeni români. De asemenea turiştii din România sunt sfătuiţi să amâne deplasarea din sau către staţiunile afectate de ploile torenţiale din în ultimele zile de pe litoral.

"Din informaţiile obţinute de către misiunea diplomatică de la autorităţile bulgare rezultă că se depun eforturi deosebite pentru înlăturarea în cât mai scurt timp a pagubelor cauzate de ploile torenţiale şi apelează la turiştii români de a amâna, în măsura posibilităţilor, deplasarea din/către staţiunile afectate", a precizat Ministerul de Externe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 1.000 de români sunt blocaţi în Bulgaria! Ministrul Turismului se deplasează de urgenţă în zonă