Tabăra copilăriei pentru 24 de copii din Olt, organizată de Fundația Mereu Aproape
Prima dată în tabără, prima dată cu autocarul, trenul și telegondola, prima dată în Bușteni, Brașov și Sinaia, prima dată la Peleș, dar și față în față cu Spiderman, și prima dată cu două torturi în nici o săptămână.
Prima dată în tabără, prima dată cu autocarul, trenul și telegondola, prima dată în Bușteni, Brașov și Sinaia, prima dată la Peleș, dar și față în față cu Spiderman, și prima dată cu două torturi în nici o săptămână.
Acest șir de "prima dată" le-a bucurat sufletul celor 24 de copii din județul Olt care au participat la Tabăra Copilăriei organizată de Fundația Mereu Aproape și Sika România. Cei doi parteneri și-au unit forțele, pentru al patrulea an, ca să ofere experiențe inedite și bucurie copiilor pentru care vancanțele înseamnă, din păcate, doar zile libere de la şcoală.
Copiii sunt din Oltenia, din comuna Brastavăţu. Tabăra Copilăriei a fost pentru ei o surpriză care, pe unii i-a ținut treji în noaptea de dinaintea plecării spre Bușteni. Drumul cu autocarul a durat cinci ore dar a fost dat uitării repede căci programul taberei a fost bogat. Plimbări pe jos, cu trenul și cu telegondola…
Copiii au vizitat Mănăstirea Caraiman, Palatul Peleș și Brașovul, s-au jucat mult în aer liber, au dansat și au avut parte de surprize una după alta.
- Trei copii, bătuți pe podul pietonal Elisabeta din Cluj-Napoca. Unul dintre ei, de 14 ani, a ajuns la spital
- Și-a ucis copiii și soția și a stat cu cadavrele în casă săptămâni la rând. Aberațiile spuse în fața...
- Două maşini şi un microbuz cu 12 copii, implicate într-un accident în Neamţ
- (P) Trotineta electrică vs bicicleta electrică: Ce este mai potrivită pentru copilul tău?
- "Laboratorul Curiozităţii" din Satu Mare, expoziţia uluitoare care i-a făcut pe copii să uite de telefone
Tabăra Copilăriei este mai mult decât joacă, drumeții și dans. Copiii învaţă ce înseamnă comunicarea, spiritul de echipă, corectitudinea, atenția și își dezvoltă curiozitatea, discernământul și independența. De asemenea, sunt încurajaţi să înveţe, să îşi urmeze visurile şi să fie perseverenţi pentru a putea ajunge acolo unde îşi doresc.
Este o zonă diferită față de cea de unde sunt ei, sunt lucruri diferite, chiar și civilizația este diferită și toate lucrurile astea îi impresionează și sunt ocnvinsă că o să-I ajute să-și deschidă puțin ochișorii către viitor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰