Antena Meniu Search
x

Video "Tată, întoarce-te acasă. Nu avem nicio soartă fără tine". Andrei, un adolescent de 16 ani dispărut de acasă, a fost găsit mort în râul Jiu

Au fost căutări disperate pentru Andrei, un adolescent de 16 ani, dispărut de acasă de mai multe zile după o ceartă cu mama sa. Băiatul a fost găsit mort în râul Jiu. 

de Monica Palade

la 24.11.2023, 17:16

Vezi și

Salvamontiștii au început căutările în râul Jiu, cu un detector special, după ce băiatul ar fi fost ultima dată zărit în zona insuliței din Târgu Jiu, plimbându-se și fiind extrem de abătut.

Venit la fața locului, tatăl copilului l-a rugat din nou să se întoarcă acasă. „Băiatul meu a plecat de acasă în urma unui conflict cu soția mea. Ca orice mamă îngrijorată să nu fie mințită sau să intre în alte discuții sau cercuri de prieteni dubioși și nu-l mai găsim.

Andrei a fost găsit mort

Tată, dacă vezi mesajul ăsta, întoarce-te acasă pentru că nimeni nu îți va face nimic, ștergem cu buretele și mergem înainte. Nu o să se întâmple absolut nimic. Toată lumea te caută. Vino acasă, eu te-am iertat în secunda 1. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Hai să facem să fie bine că altfel nu avem nicio soartă fără tine”.

Pe acelaşi subiect

La scurt timp după apelul tatălui, salvamontiștii au găsit în râu hanoracul lui Andrei, pe care părintele său a confirmat că ar fi ale lui. După alte zeci de minute, salvamontiștii din Târgu Jiu au găsit și trupul fără viață al băiatului. Andrei s-a înecat. Nu a mai vrut să trăiască.

Ce spun polițiștii 

În noaptea de 21/22 noiembrie 2023, polițiștii gorjeni au fost sesizați cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ 3 ore, un minor, în vârstă de 16 ani, ar fi plecat voluntar de la domiciliul acestuia din municipiul Tg-Jiu și nu s-a mai întors.

De îndată, după sesizarea evenimentului, polițiștii aflați în teren au efectuat căutări pe raza municipiului Tg –Jiu, atât în proximitatea locuinței, cât și în parcuri și pe malul râului Jiu.

De asemenea, minorul a fost pus în urmărire națională de către polițiști.

La data de 24 noiembrie 2023, au fost continuate căutările, fiind constituită o echipă operativă formată din polițiști din cadrul I.P.J. Gorj și scafandri din cadrul Salvamont Gorj, care au efectuat căutări în albia râului Jiu prin folosirea unui dispozitiv de detecție a amprentei umane.

În urma activităților de căutare efectuate de organele abilitate, în după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2023, trupul minorului a fost identificat în apele râului Jiu, neprezentând semne vitale.

La fața locului a fost prezent și un echipaj medical care a constatat decesul minorului, cadavrul acestuia fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În continuare se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii decesului.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Diana Speretoiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » "Tată, întoarce-te acasă. Nu avem nicio soartă fără tine". Andrei, un adolescent de 16 ani dispărut de acasă, a fost găsit mort în râul Jiu