Antena Meniu Search
x

Taxiurile din Constanţa, tarife mult mai mari la început de sezon estival. Turiştii plătesc dublu pentru o cursă

La început de sezon estival, taxiurile din Constanţa au mărit preţurile. Condiţiile au rămas însă aceleaşi. Aerul condiţionat e un lux, iar tot ce se poate oferi unui client este un geam deschis. Nu s-au schimbat nici năravurile.

Vezi și

La început de sezon estival, taxiurile din Constanţa au mărit preţurile. Condiţiile au rămas însă aceleaşi. Aerul condiţionat e un lux, iar tot ce se poate oferi unui client este un geam deschis. Nu s-au schimbat nici năravurile. Un experiment al reporterilor Observator arată că aparatul de taxat este în continuare folosit drept decor, iar tariful se stabilişte la mica înţelegere. Dacă eşti turist, preţul se dublează pe loc.

În faţa gării din Constanţa, negociem un drum până la Delfinariu. Tariful minim este acum de 2,61 de lei pe kilometru, iar până la destinaţie ar trebui să plătim 15 lei. Asta dacă s-ar folosi aparatul de taxat. Primul şofer nici nu vrea să audă.

Reluăm negocierile cu alţi şoferi. Îndrăznim să cerem şi puţin confort.

Aflăm până la urmă că aparatul de aer condiţionat nici nu funcţionează. Alt şofer ne sare în ajutor.

Preţul pare corect, dar vine cu o condiţie. 

Scumpirea carburanţilor a determinat firmele de taximetrie din toată ţara să crească tarifele. Dacă în Craiova un kilometru costă 1,65 de lei, în Oradea preţul este de 2,68 de lei pe kilometru. 

În multe cazuri, însă, preţul piperat nu are nicio legătură cu noile tarife mărite. Cei care lucrează în branşă ştiu cum se face. Sunt comportamente pe care şi pasagerii le încurajează. O spun chiar reprezentanţii taximetriştilor care ne îndeamnă să nu acceptăm niciodată astfel de condiţii.

Lică Neagu, reprezentant taximetrişti:

Un sfat pentru clienţii care se urcă în taximetru şi nu li se cuplează aparatul de taxat, să nu plătească cursa. Reclamaţii se pot face, dacă există divergenţe între taximetrist şi client începând de la 112, Poliţia Locală.

Însă pentru a reclama trebuie să ştii că ai fost păcălit. 

Costică Dragomir, purtător de cuvânt Poliţia Locală Constanţa:

Se practică, în special în timpul sezonului estival, în staţiunea Mamaia, având în vedere că mulţi călători nu cunosc distanţele.

Un lucru pe care l-am testat în minivacantaţ de 1 mai. Adresarea limba engleză face ca preţul să se dubleze instant.

Legea taximetriei prevede ridicarea licenţei în cazul şoferilor care refuză să folosească aparatul de taxat. Aceştia mai au obligaţia de a nu refuza curse, de a vorbi civilizat şi de a fi îmbrăcaţi decent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Taxiurile din Constanţa, tarife mult mai mari la început de sezon estival. Turiştii plătesc dublu pentru o cursă