Telefonul mobil face tot mai multe victime în rândul pietonilor
Poliţia Rutieră face un apel public! Tot mai mulţi pietoni sunt implicaţi în accidente grave din cauza telefonului mobil. Deseori, oamenii sunt mai atenţi la ecran decât la drum.
Poliţia Rutieră face un apel public! Tot mai mulţi pietoni sunt implicaţi în accidente grave din cauza telefonului mobil. Deseori, oamenii sunt mai atenţi la ecran decât la drum. Doar în Bucureşti, 18 pietoni au murit anul acesta. Iar cele mai multe dintre victime nu respectau regulile de circulaţie. Reporterii Observator au făcut şi un experiment, pentru a vedea în cât timp poate opri un tramvai astfel încât să evite o tragedie.
La orice orice oră din zi, românii sunt contectaţi la telefonul mobil. Îi vedem la trecerile pentru pietoni, în stații, pe trotuar sau chiar traversând prin locuri nepermise.
Căşti în urechi, ochii în telefon. Iată două situaţii care ne expun pericolelor.
În urmă cu două săptămâni, un tânăr de 17 ani a fost ucis de tramvai, în Bucureşti. Martorii spun că tânărul avea căştile în urechi şi nu a auzit semnalele sonore.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
Intr-o situatie normala de franare, avand o viteza de 40 km/h tramvaiul se va putea opri intr-o distanta de 42 de metri lungime. Insa, in cazul unei urgente, atunci cand un pieton se afla pe sine si sta pe telefon, ori are casti in urechi , deci nu poate auzi semnalele acustice ale tramvaiului, vatmanul va putea actiona frana de urgenta si se va opri in 27 de metri lungime.
Numai în Capitală, în primele 9 luni din acest an, au avut loc 213 accidente cu pietoni, iar 18 persoane au murit. În 58 la sută dintre cazuri, de vină au fost pietonii. Principalele cauze sunt traversarea neregulamentară şi folosirea telefonului mobil.
Cele mai multe accidente cu pietoni au loc în zilele de luni şi de marţi, spun poliţiştii rutieri. În special dimineaţa, la prima oră, când oamenii se grăbesc să ajungă la serviciu, dar şi după-amiaza, când sunt se întorc acasă. În acţiunile lor, agenţii împart amenzi şi pietonilor pe care îi surprind că greşesc.
14 mii de sancţiuni au dat în primele 9 luni ale anului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰