Antena Meniu Search
x

Video Toaletă inteligentă, scumpă cât o garsonieră, montată la doi paşi de Piaţa Sfatului din Braşov. Răspunsul Primăriei

O toaletă din Braşov, amplasată strategic în buricul târgului, costă cât o garsonieră în centrul istoric al oraşului. Pe braşoveni şi pe turişti nu îi deranjează atât de mult costul cât locul în care a fost aşezat: în faţa rectoratului universităţii, la capătul mai multor linii de transport şi fix la porţile oraşului vechi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.12.2021, 19:44

Vezi și

Toaleta inteligentă a fost aşezată la loc de cinste, la doar 200 de metri de Piaţa Sfatului. O zonă intens circulată atât de braşoveni, cât şi de turişti. 

Claudiu Loghin, reporter Observat: Timpul maxim de utilizare a toaletei este de 15 minute, spaţiul interior este undeva între trei şi patru metri pătraţi şi întreg sistemul este gândit în aşa fel încât utilizatorul să nu fie nevoit să pună mâna pe niciun buton.

Deşi de ultimă generaţie, cu dezinfectare şi curăţare automate, toaleta nu îi împresionează pe toţi braşovenii. 

Localnici: Chiar în faţa şcolii, nu e bine

Pe acelaşi subiect

E o zonă centrală, deci e foarte bine 

Aar fi fost mai indicat dincolo după ziduri, e inestetic

Toaleta costă 55 de mii de euro, cât o garsonieră în centrul istoric al oraşului 

Localnici: Foarte mult cu banii ăştia mai bine faci nişte parcuri pentru copii. 

Depinde ce automatizări are, ce device-uri, depinde e o sumă semnificativă, cât de semnificativă pentru bugetul oraşului nu ştiu eu.

Sorin Toarcea, Primăria Braşov: Când municipalitatea va face o achiziţie, o va face prin licitaţie, preţul de catalog este undeva la 60 de mii de euro.

Doar o lună de zile va sta aici cabina, apoi va fi mutată. În alte 28 de locuri. Primăria vrea să testeze mai multe amplasamente pentru a decide câte WC-uri va cumpăra şi unde vor fi puse exact.

Sorin Toarcea, Primăria Braşov: Este evident că e nevoie de astfel de toalete pentru că toaletele vechi nu permit amenajarea pt persoanele cu dizabilităţi 

Toaleta inteligentă şi controversată se racordează direct la utilităţi şi, pentru că se curăţă singură, nu mai e nevoie de angajaţi pentru mentananţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Toaletă inteligentă, scumpă cât o garsonieră, montată la doi paşi de Piaţa Sfatului din Braşov. Răspunsul Primăriei