Antena Meniu Search
x

"Mai mult decât o perie de toaletă". Produse IKEA, numite după destinaţii turistice din Suedia. Ce au făcut autorităţile

Peria de toaletă Bolmen, coşul de gunoi Toftan sau lampa din bambus Misterhult sunt doar câteva dintre numele unor produse IKEA ce i-au amuzat sau nemulţumit pe suedezi. Deşi poate sună exotic, acestea sunt în realitate destinaţii turistice faimoase din ţara nordică, iar autorităţile nu apreciază atât de mult asocierea locurilor cu obiectele de uz casnic.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 11:33

- Twitter

Autorităţile suedeze au demarat o campanie de marketing, nemulţumite că lanţul de magazine IKEA asociază numele unor destinaţii turistice celebre din ţară cu obiecte ... mai puţin lipsite de farmec. De exemplu, o perie de toaletă a fost "botezată" Bolmen, după lacul mărginit de arbori din sudul Suediei, iar un coş de gunoi a primit numele Toftan - un alt lac, din regiunea Dalarna. Campania Discover the Originals pune în oglindă produsele retailerului şi locurile reale, explicând astfel originea numelor.

"Mai mult decât o perie de toaletă". Semn instalat la Lacul Bolmen din Suedia

Nils Perrson, oficial Visit Sweden, susţine că e mândru de performanţele comerciale ale IKEA: "Se poate spune şi că ne-au ajutat să facem cunoscute locurile din ţară, prin numele împrumutate pentru produsele lor". Totuşi, e necesar să fie aduse în prim-plan şi sursele de inspiraţie, a precizat el. În cadrul campaniei, pe malul lacului Bolmen a fost instalat un semn pe care scrie: "Bine aţi venit în Bolmen: mai mult decât o perie de toaletă". Un purtător de cuvânt al Visit Sweden a povestit, pentru CNN, că localnicii sunt încântaţi de demersul autorităţilor, care revendică numele popularizate de IKEA şi le redau adevărata semnificaţie. De asemenea, un reprezentant IKEA a declarat că, într-adevăr, e o iniţiativă lăudabilă care împărtăşeşte povestea unora dintre produsele magazinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Mai mult decât o perie de toaletă". Produse IKEA, numite după destinaţii turistice din Suedia. Ce au făcut autorităţile