Antena Meniu Search
x

Trafic oprit la vama Giurgiu, după ce un TIR care trecea în Bulgaria a lovit parapeţii Podului Prieteniei

Traficul este oprit miercuri dimineaţă pe ambele sensuri în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, Bulgaria, după ce un autotren care se deplasa în partea bulgară a lovit parapeţii podului.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 23.08.2023, 12:44

Vezi și

UPDATE: ”Începând cu ora 10.00, traficul pe Podul Prieteniei din P.T.F. Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră. Vehiculele de mici dimensiuni vor circula alternativ, din ambele sensuri: pe cel de intrare, apoi pe ieşire din România. Traficul se desfăşoară, în continuare cu greutate şi recomandăm persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite P.T.F. Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise  în regim international cu ţara vecină”, transmite Poliţia de Frontieră.

Comform site-ului Poliţiei de Frontieră, la giurgiu timpul de aşteptare este de cinci ore, iar la Zimnicea, indicat ca rută alternativă, este de două ore.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la PTF Giurgiu a ajuns la 180 de minute atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe cel de intrare în ţară, şi pentru camioane şi pentru autoturisme, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, la orele 03,00, un autotren care se deplasa în partea bulgară a podului a lovit parapeţii acestuia.

Podul de la PTF Giurgiu a fost blocat şi traficul oprit

''În fapt, în această dimineaţă, în jurul orei 03,00, un autocamion înmatriculat în Turcia, care se deplasa pe sensul de ieşire din România, a lovit un rost de dilatare din componenta Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară. Şoferul a pierdut controlul asupra ansamblului rutier, lovind parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri. Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu. Începând cu ora 05,55, la locul accidentului au ajuns şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului'', a precizat IGPF.

Ţinând cont de această situaţie, poliţiştii recomandă persoanelor care intenţionează să tranziteze PTF Giurgiu folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional de la graniţa cu Bulgaria, potrivit Agerpres.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  •  pe raza judeţului Constanţa - PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa, PTF Dobromir
  •  pe raza judeţului Călăraşi - PTF Călăraşi
  •  pe raza judeţului Giurgiu - PTF Giurgiu
  •  pe raza judeţului Teleorman - PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea
  •  pe raza judeţului Dolj - PTF Calafat, PTF Bechet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Trafic oprit la vama Giurgiu, după ce un TIR care trecea în Bulgaria a lovit parapeţii Podului Prieteniei