Video

Tranşa trei cu 150.000 de doze de vaccin anti-COVID, în România. Serul va fi distribuit, cu pază, către centre din Bucureşti şi din ţară.

De Corina Matlinschi.
Publicat: 06.01.2021, 09:00.
Actualizat: 06.01.2021, 11:40

O nouă tranşă cu 150.000 de doze de vaccin este aşteptată în aceste momente la aeroportul din Otopeni. Serul va fi distribuit, apoi, sub pază, la centrele de stocare din Bucureşti.

Este vorba despre tranșa cu numărul trei. 150.000 de doze au ajuns tot prin transport aerian pe aeroportul Otopeni. Cele 41 de cutii cu dozele de vaccin sunt aduse din Belgia și vor fi distribuite, cu pază, către centrele din Bucureşti și din țară.

Coordonatorul campanidei de vaccinare, Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a declarat că se încearcă accelerarea calendarului de livrare a dozelor de vaccin. Se vaccinează în 251 de centre din țară, iar până ieri s-au vaccinat, în total, 41.609 persoane.

Bilanţul vaccinării anti-Covid în România

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că de la începutul pandemiei până ieri au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 41.609 persoane.

De la începutul vaccinării anti-Covid s-au înregistrat 136 de reacții adverse: - 64 reacții locale cu durere la locul injectării, 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie). Alte cinci 5 reacții sunt în curs de investigare.

Unde vor fi redistribuite vaccinurile

A sosit în România a treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.