Antena Meniu Search
x

Video Trei copii, de 3 până la 7 ani, au ajuns din tobogan direct la spital, dărâmaţi de la 5 metri înălţime. Anchetă în curs, după ce vântul a luat pe sus jucăria gonflabilă

Anchetă după o petrecere de 1 iunie încheiată dramatic la Oradea. Poliţiştii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce trei copii au căzut din două tobogane gonflabile doborâte de vânt. Cazul aminteşte de un accident identic, care a avut loc toamna trecută la Bucureşti, şi în urma căruia nimeni nu a fost tras la răspundere. 

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 19:23

Petrecerea de Ziua Copilului organizată în Cetatea Oradei s-a transformat în festivalul groazei când jucăriile gonflabile s-au prăbuşit. Şase copii şi o femeie au căzut de la cinci metri înălţime. Îngroziţi, părinţii au chemat pompierii să scoată victimele.

Copii răniţi după ce toboganul gonflabil a fost luat de vânt, la Oradea

"Nu s-a putut acţiona încât să dăm copiii jos în timp util. Au fost prinşi pe echipamentele respective", spune Alexandru Chira, organizator. Trei copii, cu vârste între trei şi şapte ani, au fost duşi rapid la spital pentru că se loviseră la cap. Organizatorii susţin că toboganele erau bine ancorate, dar rafalele ar fi fost prea puternice. 

Vezi și
  • Proprietară tobogane: Frânghia este nouă. Nu frânghia este de vină. A rupt pur şi simplu. Deci cu asta a fost.
  • Reporter: Cu asta a fost prinsă?
  • Proprietară tobogane: Da. În patru colţuri.

Meterologii spun că vântul nu era puternic la ora accidentului, dar curenţii au fost amplificaţi de forma circulară a pieţei unde era organizat festivalul. "Au fost bătute în cuie din alea mari în betoanele acelea şi legate de remorcă. De acolo a venit rafala şi s-a format un curent mare", a declarat Marta Negreanu, proprietară tobogane.

Un accident similar a avut loc în Piaţa din faţa Parlamentului anul trecut, în octombrie. Vântul a răsturnat un tobogan gonflabil care nu era asigurat. Mai mulţi copii au căzut şi au fost răniţi. Ancheta care caută vinovaţii a rămas, deocamdată, fără rezultat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Trei copii, de 3 până la 7 ani, au ajuns din tobogan direct la spital, dărâmaţi de la 5 metri înălţime. Anchetă în curs, după ce vântul a luat pe sus jucăria gonflabilă