Antena Meniu Search
x

Video "Tu n-ai mamă, n-ai viaţă, n-ai nimic". Înregistrări şocante cu învăţătoarea de 72 de ani care îşi teroriza elevii

Încă un caz revoltător într-o şcoală din România. O învăţătoare de 72 de ani din Constanţa şi-a terorizat mai bine de un an elevii de la clasă. Dascălul a fost chiar înregistrat în timp ce îşi umileşte elevii. Azi, după ce jignirile au fost făcute publice, profesoara şi-a dat demisia. Ea are un dosar penal pentru comportament abuziv.  

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 19:36

Vezi și

"Vino, mă, încoace, strâmbule. Te-ai strâmbat de tot. / Are creier, dar nu ştie să folosească creierul deloc. / Să te ia, tâmpita pământului. Să te ia". Aşa s-au desfăşurat aproape zilnic orele pentru elevii de clasa I de la şcoala nr. 43 din Constanţa. În loc să îi educe, învăţătoarea îi jigneşte şi îi loveşte atunci când nu o ascultă. "Te ridici şi te duci la colţul de ruşine, la tablă acolo. Haide, ridică-te! De ce? Ieşi mai repede, ca să nu te târăsc, treci!"

Totul a început în 2022, când cadrul didactic care deja se pensionase a revenit la catedră. "A avut loc un incident cu un băieţel pe care l-a luat de păr, l-a dat cu capul de tablă, copilul s-a ascuns sub catedră. Doamna a încercat să îl tragă de sub catedră, copiii urlau", a declarat mama unei eleve.

Pe înregistrarea din clasă se aude cum, după ce îl jigneşte, dascălul îi încurajează pe ceilalţi copii să îşi marginalizeze colegul: "Parcă ar fi un copil sărman, nemâncat. Întoarceţi-i spatele până se face băiat serios. Vreţi să mă ajutaţi?"

Cum se apără învăţătoarea

Pe acelaşi subiect

Cadrul didactic are propria variantă. "Copiii erau îngroziţi cum urla băieţelul acela, Rusian, venit din Germania, născut pe străzile Germaniei, needucat. Nici elementarul bun simţ nu puteai să vorbeşti", a spus Vasilica Cosmiceanu, învăţătoare. 

Părinţii au reclamat-o la director pe învăţătoare, însă plângerile mai rău au înfuriat-o. "A început să se răzbune pe mine prin fetiţă. De la bătut cu arătărtorul peste mâini, la faptul că a râs de ea că nu are tată", explică mama elevei.

"Ce obraznică, ce impertinentă fetiţă. Cum să fie o fată frumoasă acest copil obraznic. Tu n-ai mamă, tu n-ai viaţă, tu n-ai nimic", se aude pe înregistrare. "E o mămică care, vorba aia, frustrată şi are pete pe undeva, nu are ce face. Asta e situaţia", se apără învăţătoarea.

Înregistrările au ajuns pe masa poliţiei

Înregistrările au ajuns pe masa poliţiei şi a protecţiei copiilor. Inclusiv ministrul Educaţiei a reacţionat. "Este inacceptabil un astfel de comportament, am văzut relatările presei, cred că ancheta la poliţie este în continuare în desfăşurare. Cred că principala datorie a cadrelor didactice este să fie exemplu pentru elevii lor. Mă bucur să aflu că nu mai este în contact cu elevii", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

"Lucrurile se vor rezolva rapid, astfel încât să avem un alt om la catedră, pentru că nu e de lăsat o astfel de situaţie şi limbajul suburban nu are ce căuta în sălile de clasă", precizează Sorin Mihai, de la ISJ Constanţa.

În tot acest timp, la Bucureşti, ministrul Justiţiei a făcut publice cifrele cazurilor de violenţă în şcoli. "Sistemul de învăţământ din România nu este un mediu steril la infracţiuni. Sesizate de fapte penale la nivel naţional", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei. Pentru comportamentul abuziv, învăţătoarea demisionară are acum un dosar penal şi riscă să stea până la 6 luni în spatele gratiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Tu n-ai mamă, n-ai viaţă, n-ai nimic". Înregistrări şocante cu învăţătoarea de 72 de ani care îşi teroriza elevii