Un turist din Buzău s-a înecat pe litoral. Este a şaptea victimă din acest an
Sunt curenţi de steag roşu astăzi pe litoral. Un bărbat din Buzău a murit după ce s-a aruncat în valuri pe o plajă din Venus, iar curenţii l-au purtat aproape un kilometru şi jumătate până în Saturn.
Sunt curenţi de steag roşu astăzi pe litoral. Un bărbat din Buzău a murit după ce s-a aruncat în valuri pe o plajă din Venus, iar curenţii l-au purtat aproape un kilometru şi jumătate până în Saturn. Doi copii au fost în pericol de înec la Eforie Nord. Sunt 300 de salvamari care supraveghează, zilnic, zeci de mii de turişti, de la un capăt la altul al litoralului. Şi de fiecare dată îşi riscă viaţa în misiuni periculoase.
Un bărbat din Buzău s-a aruncat în valuri de pe o plajă din Venus, cu o jumătate de oră înainte ca salvamarii să arboreze steagul roşu care interzice înotul. Marea nu era agitată, dar adevăratul pericol era în adânc.
Curenţii l-au tras în larg pe bărbatul din Buzău şi l-au purtat peste un kilometru, până în dreptul staţiunii Saturn. A fost scos la mal, resuscitat, dar n-a supravieţuit. Tot dimineaţă, în Eforie Nord, doi copii au fost la un pas de înec. Au intrat în apă, deşi pe plajă era arborat steagul roşu.
Vigilenţa salvamarilor nu e suficientă. Sunt 300 de salvatori de la un capăt la altul al litoralului şi zeci de mii de turişti.
Pentru distracţia inconştientă a turiştilor, salvamarii îşi riscă vieţile. În urmă cu două zile, la Costineşti, un individ scos din mare şi-a atacat salvatorul.
Mulţi turişti ignoră steagurile arborate pe litoral. Şi foarte puţini le cunosc semnificaţia.
Cine se aruncă în valuri între orele 20.00 şi 08.00, când pe plajă nu sunt salvamari şi nici steaguri, o face pe proprie răspundere.
7 turişti au murit pe litoral de la începutul verii. În caz de urgenţă, noţiunile elementare de acordare a primului ajutor, înainte de sosirea medicilor, pot salva vieţi. Câţiva turişti au învăţat astăzi la Mamaia tehnica resuscitării, de la voluntarii Crucii Roşii.
Turiştii care ajung la Mamaia sau Constanţa au de câteva zile la dispoziţie şi aplicaţia Sea Status, care ne localizează şi ne trimite pe telefon alerte legate de înălţimea valurilor, curenţi sau starea vremii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰