Antena Meniu Search
x

Video Turişti greu de ţinut la mal, cu poliţia şi jandarmii, deşi e pericol de înec. Reacţie alarmantă, după ce oamenii legii se îndepărtează

Salvamarii au avut nevoie de întăriri pentru a-i scoate din apă pe turişti. Sătui să se lupte cu morile de vânt, au chemat poliţiştii şi jandarmii. Ei au intervenit de fiecare dată când turiştii nu au respectat steagul roşu, semnul că e pericol major de înec. Ieri, doi turişti din Jupiter au fost la un pas să îşi piardă viaţa. 

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 19:43

Vezi și

Salvamarii încearcă zilnic să convingă turiştii că o clipă de neatenţie se poate tranforma într-o tragedie. La Jupiter, deşi steagul roşu era arborat, oamenii s-au încăpăţânat să intre în marea învolburată. Valurile de un metru şi jumătate nu i-au speriat. 

Pericol mare de înec pe litoral

Doi bărbaţi din Bucureşti au fost purtaţi de curenţii puternici în larg, şi doar intervenţia rapidă i-a salvat. Şi astăzi vântul puternic a menţinut steagul roşu în staţiunea Jupiter. Sătui să se certe cu turiştii, salvamarii au chemat forţele de ordine. La faţa locului au sosit Poliţia şi Jandarmeria din Neptun. 

"Am avut parte de ajutorul celor de la Poliţie, foarte mare impact a avut asupra lor. Chiar i-am scos pe toţi afară din apă. Ei nu conştientizează pericolul, ei nu înţeleg. Încercăm să îi lămurim, îi fluierăm, le spunem să vină mai la mal, ne ascultă atunci, pe moment. Se îndepărtează iarăşi...", spune Răzvan Viza, salvamar Jupiter.

Pe acelaşi subiect

Patrule de poliţie, în ajutorul salvamarilor

În uniformă, două poliţiste au patrulat astăzi şi pe plaja din Eforie. "Era un turist în apă, destul de recalcitrant. A fost informat să vină mai la mal pentru că era în pericol. Nu a colaborat deloc, a început să înjure salvamarul, să-i vorbească urât, să îl ameninţe. A trebuit să sunăm la Poliţie să ne vină în ajutor", a declarat Gelu Vătămănescu, şef salvamari Eforie.

La Constanţa, vântul a bătut cu 50-60 de kilometri la oră. Fără să ţină cont de acest lucru, un părinte a ţinut să facă baie în mare cu cel mic. "Ieşiţi afară cu copilul! Dacă îl scăpaţi din mână, nici nu-l mai găsiţi. Sunt nişte curenţi aici de ... Nu înţeleg că căutaţi cu un copil aşa mic", i-a strigat salvamarul. 

Pentru alţi turişti însă, siguranţa e pe primul loc. "N-am intrat, că mi-e frică. Şi e şi puţin cam frig", mărturiseşte o femeie. "Sunt periculoase, dar nu intrăm noi. Nu intrăm. Noi respectăm (n.r. steagul roşu), că ne e frică. Avem copii", povesteşte o alta. "Cine nu ascultă, plăteşte. Oamenii îşi fac datoria, fără doar şi poate. Dacă noi nu acultăm, trebuie să luăm şi o amendă", crede un bărbat. 

Ca în fiecare an, marea a luat şi vara aceasta numeroase vieţi. Zece persoane s-au înecat, printre care şi un salvamar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Turişti greu de ţinut la mal, cu poliţia şi jandarmii, deşi e pericol de înec. Reacţie alarmantă, după ce oamenii legii se îndepărtează