Antena Meniu Search
x

Foto Un băcăuan prins cu 4 kilograme de trufe, culese fără autorizaţie. Un kilogram poate ajunge şi la 900 de lei

Un bărbat a fost amendat de jandarmii din Bacău după ce a fost prins la cules de trufe negre fără autorizație folosind patru câini special antrenați pentru căutare. Un kilogram poate ajunge şi la 900 de lei. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 21:42

Vezi și

Jandarmii și reprezentanții Ocolului Silvic Bacău au depistat luni în pădurea din zona localității Soci, comuna Pâncești, un bărbat care recolta trufe negre folosindu-se în acest scop de patru câini antrenați pentru căutare.

Amendat cu 2.000 de lei

Asupra lui a fost găsită cantitatea de 4 kg de trufe negre, care a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Bacău.

„Conform articolului 17, litera c, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, este interzisă «recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii”, arată jandarmii.

Astfel, bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu deținea autorizație eliberată de Ocolul Silvic Bacău, care asigură administrarea pădurii în care a fost depistat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Un băcăuan prins cu 4 kilograme de trufe, culese fără autorizaţie. Un kilogram poate ajunge şi la 900 de lei