Video Un bebeluş de 23 de zile a ajuns în stare dramatică la spital. Medicii contrazic varianta părinţilor
Caz şocant în Suceava! Un bebeluş de 23 de zile a ajuns la spital cu mai multe răni şi fracturi. Medicii au sesizat Poliția şi Protecţia Copilului când au văzut leziunile de dată recentă, dar şi mai vechi. Tatăl explica fracturile nou născutului prin lipsa de experienţă a mamei, care nu ştia cum să îl îmbrace. Pentru că varianta nu e credibilă, mama a ajus la psihiatrie, iar copilul, după externare, la un asistent maternal.
Părinţii au dus-o de două ori pe micuţă la spital. Starea bebeluşului de 23 de zile i-a speriat pe medici: avea fracturi de umăr şi lovituri la cap. Medicii au transferat-o pe copilă la Iaşi unde a ajuns direct la Terapie Intensivă.
"Practic este un copil cu sindrom Silverman, respectiv un traumatism cranian. Prezenta leziuni la nivel cutanat, leziuni la nivelul facesului şi o fractură de humerus. Sindromul Silverman înseamnă lovituri frecvente repetate, în timp", a explicat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie.
Doctorii au anunţat poliţia şi Protecţia Copilului
Doctorii au anunţat poliţia şi Protecţia Copilului. Suspectau că micuţa ar fi putut fi lovită de părinţi. Comportamenul ciudat al mamei le-a dat de bănuit asistenţilor sociali care i-au recomandat un consult. "În decursul zilei de astăzi tatăl s-a prezentat cu soţia sa la un consult psihiatric şi a rămas internată pentru pentru investigații şi tratament de specialitate", a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava.
Cei doi părinţi în vârstă de 30 de ani le-au spus agenţilor că, din lipsă de experienţă, şi-au rănit fetiţa. Pâmă la finalizarea anchetei, aceştia n-au voie să o viziteze. Iar, după externare, copilul va ajunge la un asistent maternal.
"Tatăl ne-a declarat că nu ştie cum s-a produs incidentul, fractura de mâna dreaptă şi presupune că s-a întâmplat din lipsa de experienţă a mamei atunci când a îmbrăcat sau dezbărcat copilul", a spus Sucilea Alexandra Ionela, asistent social Primăria Crucea.
Medicii îl contrazic pe tatăl bebeluşului
Medicii îl contrazic. "Legat de leziunile acestui pacient este greu de spus dacă comportamentul unui părinte care este la primul copil chiar nu ştie cum să-l manevreze. Manevrarea unui copil nu dă asemenea sesiuni", a precizat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie.
Psihologii spun că depresia postpatrum poate duce la comportamente violente. "Pot apărea insomnii, lipsa poftei de mâncare, dar şi schimbări bruşte ale dispoziţiei care pot duce de cele mai multe ori la o agresivitate extremă. Schimbările astea de dispozitie pot duce chiar la o formă de agresivitate impotriva celor din jur şi chiar a copilului", a spus Adrian Marmeliuc, psiholog.
Depresia postnatală afectează una din 10 femei după naștere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰