Un chef francez care a gătit pentru Preşedintele Macron aduce savoarea Parisului la Bucureşti
Un chef francez aduce savoarea Parisului la Bucureşti. Medaliat cu o stea Michelin, a gătit pentru sir Elton John, Celine Dion şi preşedintele Emmanuel Macron.
Un chef francez aduce savoarea Parisului la Bucureşti. Medaliat cu o stea Michelin, el a gătit pentru sir Elton John, Celine Dion şi chiar pentru preşedintele Emmanuel Macron. Zilele acestea e în România, la invitaţia Ambasadei Franţei, şi ne răsfaţă şi pe noi cu delicatese una şi una.
În bucătăria unui hotel bucureştean, chef Giraud a pregătit un ospăț franțuzesc de cinci stele folosind produse exclusiv românești. La două mii de kilometri de casă, nu a adus cu el niciun ingredient. Pentru excelenţă, tot ce îi trebuie, spune el, este pasiune. Iubeşte bucătăria de mic copil.
La 49 de ani, chef Giraud conduce unul dintre cele mai renumite restaurante pariziene/ Maison Blanche. L-a avut invitat acolo chiar pe președintele Franței, Emmanuel Macron, dar și vedete de la Hollywood şi cântăreți de renume internațional.
În realitate, Fabrice Giraud este... un aventurier. A lucrat în Shanghai, Istanbul sau Bruxelles. Iubeşte să călătorească, iar preparatele lui au "împrumutat" câte puţină savoare din toate colţurile lumii. În România, a fost cucerit de parfumul legumelor de toamnă. Și de... arhitectură.
Pentru români a avut și câteva sfaturi culinare. Savuroase și, mai ales, rapide.
Francezul a venit în România ca invitat de onoare al Săptămânii Gastronomiei Franceze. Ajuns la a patra ediţie, evenimentul se desfășoară zilele acestea în Capitală, dar și în Brașov.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰