Antena Meniu Search
x

Video Un copil lovit de maşină, lăsat să agonizeze în timp ce îngrijitorii centrului de plasament se gândeau ce minciuni să inventeze: "Să zicem că a căzut / În halul ăsta, să îşi rupă tibia?"

Fără milă şi preocupaţi să-şi scape pielea. Aşa au reacţionat angajaţii dintr-un centru deplasament când un copil aflat în grija lor a fost accidentat de o maşină. În timp ce băiatul se zvârcolea de durere şi urla după ajutor, îngrijitorii, neimpresionaţi, se răstesc la el şi discută ce minciună ar fi mai potrivită ca să scape de răspundere şi să muşamalizeze totul. Vă avertizez, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

de Andra Dolana

la 30.08.2021, 19:27

Vezi și

Netulburaţi de strigătele băiatului care zace cu piciorul rupt pe iarbă, îngrijitorii de la centrul de plasament din Plopeni pun la cale muşamalizarea întregului incident. Nicio clipă nu îşi îndreaptă atenţia către copilul rănit. Ba chiar sunt furioşi pe el pentru că a îndrăznit să-şi rupă piciorul. Lipsiţi de empatie, se răstesc la el şi îl lasă să agonizeze minute în şir, cât timp se hotărăsc dacă să sune sau nu la Salvare.

  • Îngrijitor: Sună la Salvare repede!
  • Îngrijitoare: Păi ori sunăm ori nu sunăm
  • Îngrijitor: Sună la Salvare repede că e pălit rău
  • Îngrijitoare: E?
  • Îngrijitor Da.

Dar nu sună. Pentru că îşi dau seama că au o problemă: copilul e în grija lor. Ei sunt responsabili de accident. În ţipetele disperate ale băiatului, se gândesc cum să scape cu basma curată.

  • Îngrijitor: Ce zic la Salvare?
  • Îngrijitoare: Ce să zicem, mă?
  • Îngrijitor:  Nu ştiu hai să zicem că a căzut, că a făcut altceva
  • Îngrijitoare: Că a căzut de unde? În halul ăsta să îşi rupă tibia?
  • Îngrijitor: Că a căzut din copac
  • Îngrijitoare: Hai să ne gândim la ceva
Pe acelaşi subiect

Clipele înfiorătoare au fost filmate, cel mai probabil, tot de un copil de la centru, dar au ieşit la iveală abia acum. Accidentul s-a petrecut în luna iunie a anului trecut. Potrivit unor surse, unul dintre angajații centrului din Plopeni a lăsat mașina parcată în curtea instituției cu cheile în contanct. Profitând de neatenția șoferului, unul dintre adolescenții aflați în plasament a urcat la volan și a pornit mașina, lovind un alt băiat care se afla pe alee.

Într-un final, după ce şi-au pregătit minciuna, angajaţii au sunat ambulanţa şi băiatul a fost dus la spital. "A căzut de pe o bicicletă şi şi-a rupt piciorul. Acestea au fost primele informaţii. Ulterior s-au aflat informaţii noi", a declarat Corina Nicola, de la DGASPC Prahova.

Aşa că Protecţia Copilului a deschis o anchetă internă. Doi angajaţi au fost daţi afară, alţi patru s-au ales cu salariul tăiat timp de trei luni, iar un al şaptelea angajat a primit doar un avertisment scris. Minciunile angajaţilor nu i-au convins nici pe oamenii legii.

"Polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă", a declarat Maria Magdalena Rădulescu, de la IPJ Prahova. Curând, se va decide dacă vinovaţii vor fi trimişi în judecată sau nu. Centrul de plasament din Plopeni a fost desfiinţat între timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un copil lovit de maşină, lăsat să agonizeze în timp ce îngrijitorii centrului de plasament se gândeau ce minciuni să inventeze: "Să zicem că a căzut / În halul ăsta, să îşi rupă tibia?"