Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un jandarm şi iubita lui, acuzaţi că exploatau fete de 15 ani. Le găseau clienţi şi le făceau să creadă că le vor binele

Un jandarm şi iubita lui au fost puşi sub acuzare de DIICOT Suceava, în calitate de inculpaţi, pentru două fapte de trafic cu minori. Cei doi ar fi exploatat două minore de 15 ani, făcându-le să creadă că le vor binele.

de Veronica Micu

la 02.10.2019 , 09:19

Un jandarm şi iubita lui au fost puşi sub acuzare de DIICOT Suceava, în calitate de inculpaţi, pentru două fapte de trafic cu minori Un jandarm şi iubita lui, acuzaţi că exploatau fete de 15 ani. Le găseau clienţi şi le făceau să creadă că le vor binele - Facebook

Un jandarm şi iubita lui au fost puşi sub acuzare de DIICOT Suceava, în calitate de inculpaţi, pentru două fapte de trafic cu minori. Cei doi ar fi exploatat două minore de 15 ani, făcându-le să creadă că le vor binele.

Mihai Gabriel L., în vârstă de 39 de ani, şi Ionela Adelina B., de 20 de ani, sunt acuzaţi că au exploatat două minore în vârstă de 15 ani. Procuroii susţin că le găseau fetelor clienţi, activitatea de prostituţie având loc în locuinţa celor doi.

Potrivit monitorulsv.ro, bărbatul şi-ar fi dat demisia din structura jandarmeriei zilele trecute, imediat ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT. El are domiciliul în Sadova şi activa la Detaşamentul de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc. 

Articolul continuă după reclamă

Cum le păcăleau pe fete

Din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate rezultă că cei doi, care aveau o relaţie de concubinaj, i-ar fi propus unei minore, la finele anului 2016, după ce în prealabil se împrieteniseră cu ea, să se prostitueze cu bărbaţi pe care ei îi găsesc, iar banii obţinuţi să îi împartă. La momentul recrutării, fata abia împlinise 15 ani.

Copila s-a prostituat până în vara anului 2017, rezultă din cercetări. Partidele aveau loc în locuinţa comună a celor doi inculpaţi, pusă la dispoziţie de aceştia. Din datele adunate şi declaraţiile de la dosar rezultă că banii erau încasaţi de minoră, iar aceasta, conform înţelegerii, le dădea celor doi jumătate din sumele obţinute.

Una dintre victime, o elevă de liceu de 15 ani

În ianuarie 2017, jandarmul ar mai fi racolat o altă fată, tot în vârstă de 15 ani, care stătea în gazdă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, fiind elevă la un liceu. Cei doi s-au dat prieteni ai fetei, o vizitau şi ieşeau împreună în oraş.

Procurorii susţin că cei doi au insistat pe lângă ea să practice prostituţia, această persistenţă putând fi asimilată cu o presiune continuă şi cu faptul că cei doi au profitat de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia. 

Sumele de bani, rezultă din cercetări, erau încasate de cei doi concubini, care îi dădeau minorei sume între 50 şi 150 de lei, pentru fiecare client. 

Datele de anchetă duc spre concluzia că aproape toate partidele au avut loc în locuinţa comună a celor doi inculpaţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Jandarmul şi iubita lui, cercetaţi în libertate 

Ieri, procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au solicitat instanţei arestarea preventivă a celor doi. Tribunalul Suceava a respins însă propunerea de arestare şi a dispus ca cei doi să fie cercetaţi sub control judiciar. 

Ei au impuse mai multe obligaţii şi restricţii, de la care nu au voie să se abată. Oricum, decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă şi va fi atacată cu apel de procurorii de la DIICOT, care vor solicita mai mult ca sigur în continuare emiterea de mandate de arestare preventive.

Cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Un jandarm şi iubita lui, acuzaţi că exploatau fete de 15 ani. Le găseau clienţi şi le făceau să creadă că le vor binele