Antena Meniu Search
x

Un nou bilanţ tragic! Ebola a făcut peste 1200 de victime

Cel mai recent bilanţ făcut de autorităţi este sumbru. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că 1.229 de persoane au murit de la izbucnirea emidepiei de Ebola.

 Cel mai recent bilanţ făcut de autorităţi este sumbru. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că 1.229 de persoane au murit de la izbucnirea emidepiei de Ebola. Cu toate eforturile de combatere a acestui virus, numai în ultimele trei zile, au murit 84 de persoane.

De asemene, în perioada 14 şi 16 august au fost înregistrate 113 noi cazuri în Africa de Vest. În total, de la declanşarea epidemiei, în luna martie, OMS a înregistrat 2.240 de cazuri de Ebola.

În Guineea, statul în care s-a declanşat epidemia, au fost înregistrate 24 de cazuri noi şi 14 decese. În această ţară, bilanţul este de 543 de cazuri, dintre care 394 de morţi.

În Sierra Leone s-au înregistrat 17 morţi şi 38 de noi cazuri, ceea ce ridică bilanţul de la începutul epidemiei la 848 de cazuri, dintre care 365 de decese.

În Nigeria există trei cazuri noi, dar niciun deces în trei zile. Ţara cu populaţia cea mai numeroasă din Africa înregistrează în total 15 cazuri, dintre care patru persoane decedate.

OMS a decretat', la data de 8 august, stare de urgenţă privind sănătatea publică mondială, din cauza extinderii epidemiei de Ebola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un nou bilanţ tragic! Ebola a făcut peste 1200 de victime