Antena Meniu Search
x

Un vulcan din Japonia a erupt de două ori, la interval de câteva ore: Nivel ridicat de alertă emis de către autorităţile japoneze

Vulcanul Sakurajima, situat în sudul Japoniei, a erupt de două ori luni dimineaţă, aruncând în aer cenuşă şi roci ce au căzut apoi pe o suprafaţă cu o rază de doi kilometri şi jumătate, determinând Agenţia Meteorologică Japoneză să emită cel mai ridicat nivel de alertă, informează DPA.

de Antonia Roşu

la 25.07.2022, 09:23

Vulcanul Sakurajima din Japonia a erupt de două ori: Nivel ridicat de alertă emis de către autorităţile japoneze
Vulcanul Sakurajima din Japonia a erupt de două ori: Nivel ridicat de alertă emis de către autorităţile japoneze - Profi Media

Nu au fost raportate pagube imediate şi nici persoane accidentate, însă 50 de locuitori din două sate mici de pe această insulă vulcanică au primit ordin de evacuare, ca măsură de precauţie, potrivit postului de televiziune NHK.

Cu o înălţime de 1.117 metri, Sakurajima, situat lângă oraşul Kagoshima din Kyushu, a treia insulă ca mărime a Japoniei, este cel mai activ vulcan din ţară, potrivit Agerpres.

Cercul de Foc al Pacificului, zona cu cea mai intensă activitate seismică

Japonia se află în "Cercul de Foc al Pacificului", o zonă cu o intensă activitate seismică şi vulcanică. Ţara asiatică are peste 100 de vulcani activi, dintre care aproximativ 50 sunt monitorizaţi permanent.

Cercul de Foc al Pacificului, zonă în care se întâlnesc diferite plăci tectonice, se întinde de pe coasta vestică a Americii de Sud până pe coasta vestică a Statelor Unite, apoi de-a lungul Rusiei şi Japoniei până în Asia de Sud-Est şi Noua Zeelandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un vulcan din Japonia a erupt de două ori, la interval de câteva ore: Nivel ridicat de alertă emis de către autorităţile japoneze