Antena Meniu Search
x

Video Unul dintre cele mai căutate produse de Paște, mai scump cu 10%. Un kg ajunge la 45 de lei. Clienții fac rezervare: "200 de comenzi am pe caiet"

Până la Paştele Ortodox, se anunţă şi scumpiri. Vom plăti mai mult, de exemplu, pentru carnea de miel. Preţurile au crescut cu 10% faţă de anii trecuţi. În plus, pentru că anul acesta sărbătorile ortodoxe vor fi mai târziu, mieii vor fi mai mari. Românii au început deja să se pregătească. Cei care vor să se asigure că vor avea pe masa de sărbătoare tot ce le trebuie şi-au rezervat deja mielul direct de la cioban. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 15:04

Vezi și

Pentru că Paştele pică mai târziu decât în alţi ani, miei vor fi mai mari de sărbători.

Angela Bertea, reporter Observator: Perioada fătărilor a început de pe la jumătatea lunii ianuarie, greutatea minimă de sacrificare a mieilor este de aproape 20 de kg. Anul acesta vor fi mai mulţi miei care vor atinge această greutate şi asta pentru că mai este o lună până la Paşte, timp în care vor mai creşte.

De la ferma familia Jureschi din Suceava vor pleca 400 de miei la vânzare.

Anul acesta, preţurile producătorilor au crescut cu 10%

Pe acelaşi subiect

Andrei Jureschi, proprietar stână: Decoamdată sunt bunişori. Sunt şi mai mari, şi mai mici. Ăsta are deja 25 de kilograme numai bun de sacrificat.

Angela Bertea, reporter Observator: Vă ajută că este Paştele mai târziu anul acesta?

Andrei Jureschi, proprietar stână: Da, ajută că se fac mai binişor faţă de anii trecuţi. Mai multă carne.

La altă stână, în Fălticeni, 800 de miei sunt gata de vânzare. Pe listă sunt trecuţi deja 200 de cumpărători. Ca să fie siguri că vor avea de toate pe masa de sărbătoare, clienţii au vorbit cu multe luni înainte cu producătorii.

Un kilogram costă 25 de lei în viu, şi 45 de lei la carcasă

Vasile Beraru, crescător de oi: Sunt ceva comenzi pentru Paşte, avem clienţi care se abonează pe la inceputul lui martie, îi trecem pe listă. Am vreo 800 de miei, restul o să meargă la export. În jur de 200 de comenzi am pe caiet. De la Florii şi până la Paşte, atunci este bătaie pe miei.

Anul acesta, preţurile producătorilor au crescut cu 10%. Un kilogram costă 25 de lei în viu, şi 45 de lei la carcasă.

Vasile Beraru, crescător de oi: O să fie şi un avantaj şi un dezavantaj pentru că o să fie foarte mulţi miei atunci şi îmi e teamă să nu dea preţul înapoi, dar sper să fie bine.

Oamenii respectă tradişia indiferent de preţ. Potrivit statisticilor, un român consumă, în medie, într-un an, 3 kilograme de carne de miel. România exportă între cinci şi şase milioane de miei si oi pe an, în ţările arabe

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai căutate produse de Paște, mai scump cu 10%. Un kg ajunge la 45 de lei. Clienții fac rezervare: "200 de comenzi am pe caiet"