Antena Meniu Search
x

Teribil! Tânăra de 24 de ani care a murit într-o prăpastie din Bucegi era absolventă a Academiei Militare. Tragedia putea fi EVITATĂ!

Mădălina a murit după ce s-a prăbuşit într-o prăpastie. Avea numai 24 de ani şi era absolventa Academiei Militare din Bucureşti. Grupul din care făcea parte fusese avertizat de către salvamontişti să nu se aventureze pe traseul din Jepii Mici pe ploaie.

Vezi și

Mădălina a murit după ce s-a prăbuşit într-o prăpastie. Avea numai 24 de ani şi era absolventa Academiei Militare din Bucureşti. Grupul din care făcea parte fusese avertizat de către salvamontişti să nu se aventureze pe traseul din Jepii Mici pe ploaie.

Iar martorii spun că nici ea şi nici prietenii săi nu erau echipaţi corespunzător.

Până şi salvatorii şi-au pus viaţa în pericol în timp ce au recuperat-o din zona care poartă şi numele de "Valea Morţii".

Poteci alunecoase, stânci ascuţite şi pâmânt care se surpă la fiecare pas. Pentru salvamontişti, au fost 50 de minute de foc. Au oprit unde au putut pentru a o resuscita, din nou, pe Mădălina.

Nu era un traseu închis. Prevăzut cu trepte şi cabluri de susţinere, drumul ducea spre baza muntelui.

Dar ploua torenţial, iar Mădălina şi ceilalţi 3 prieteni ai săi fuseseră avertizaţi să nu se aventureze.

Martorii spun că niciunul dintre ei nu era echipat corespunzător. Tânăra a căzut în gol peste 50 de metri şi s-a izbit de stânci.

Cu câteva minute înainte, tânăra de 24 de ani, absolventă a Academiei Militare, posta fotografii pe reţelele de socializare cu peisajele din vârf. 

Decesul a fost declarat tot de către medicii de pe ambulanţă, pe drumul spre spital.

De-a lungul anilor, Valea Caraiman a înghiţit, probabil, peste o sută de vieţi.

Tragedii marcate acum prin crucile pe care le întâlnim la tot pasul. Chiar şi aşa, turiştii continuă să urce pe trasee periculoase şi ignoră vremea şi avertisementele salvamontiştilor.

Şi nu pot nici măcar să-i amendeze. Singurii care pot să aplice sancţiuni sunt jandarmii, dar nici ei nu o fac prea des.

Sunt carenţele mari dintr-o legislaţie făcută pe genunchi şi uitată, cu anii, de către autorităţi.

După tragedia din Retezat, când copiii minune ai alpinismului românesc au fost înghiţiţi de avalanşă, pe un traseu închis, lucrurile ar fi trebuit să se schimbe.

Dar până şi ancheta morţii lor zace într-un sertar. Nici până acum, nu a fost pus nimeni sub învinuire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Teribil! Tânăra de 24 de ani care a murit într-o prăpastie din Bucegi era absolventă a Academiei Militare. Tragedia putea fi EVITATĂ!