Antena Meniu Search
x

Veneţia freamătă de culoare, dans şi bucurie. Oraşul a fost invadat de măşti şi costume spectaculoase

Veneţia trăieşte sub semnul distracţiei: a început celebrul carnaval! Pieţele şi podurile au fost invadate de personaje mascate şi îmbrăcate în costume strălucitoare.

de Redactia Observator

la 09.02.2020, 12:14

Vezi și

Veneţia trăieşte sub semnul distracţiei: a început celebrul carnaval! Pieţele şi podurile au fost invadate de personaje mascate şi îmbrăcate în costume strălucitoare. Turiştii străini au intrat şi ei în atmosferă şi şi-au pus măşti pentru a lua parte la spectacole şi petreceri. Iar printre vizitatori se numără şi mulţi români.

Veneţia este fascinantă în orice sezon, dar farmecul său sporeşte în timpul carnavalului, datorită fabuloaselor măşti care transformă orice turist într-un personaj de basm. Piaţa San Marco, devine, în această perioadă, scena defilării celor mai originale costume şi măşti.

Cu sau fără mască, turiştii români sunt, de ani de zile, o prezenţă obişnuită la Veneţia, mai ales în săptămânile carnavalului.

Chiar dacă economia Veneţiei depinde, azi, în mare măsură de turism, numărul vizitatorilor a devenit prea mare, în ultimii ani. Primăria a luat măsuri pentru ca aglomeraţia să nu sufoce oraşul, care nu a fost proiectat pentru asemenea mulţimi.

Un sistem complex de senzori şi camere monitorizează permanent numărul pietonilor şi, la nevoie, circulaţia acestora este deviată. După carnaval vor urma măsuri mai drastice pentru limitarea numărului de turişti.

Acesta este ultimul carnaval de la Veneţia la care se poate participa fără a plăti taxa de intrare în oraş. Începând cu luna iulie intră în vigoare biletul obligatoriu cuprins între 3 şi 8 euro zilnic, în funcţie de fluxul de turişti.

Carnavalul s-a deschis printr-un spectacol de dans, muzică şi lumini, desfăşurat pe Canal Grande, sub genericul "Amoris Causa". Până pe 25 martie, vor urma peste 50 astfel de evenimente. eventual ceva ambianţă final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Veneţia freamătă de culoare, dans şi bucurie. Oraşul a fost invadat de măşti şi costume spectaculoase