Veneţia freamătă de culoare, dans şi bucurie. Oraşul a fost invadat de măşti şi costume spectaculoase
Veneţia trăieşte sub semnul distracţiei: a început celebrul carnaval! Pieţele şi podurile au fost invadate de personaje mascate şi îmbrăcate în costume strălucitoare.
Veneţia trăieşte sub semnul distracţiei: a început celebrul carnaval! Pieţele şi podurile au fost invadate de personaje mascate şi îmbrăcate în costume strălucitoare. Turiştii străini au intrat şi ei în atmosferă şi şi-au pus măşti pentru a lua parte la spectacole şi petreceri. Iar printre vizitatori se numără şi mulţi români.
Veneţia este fascinantă în orice sezon, dar farmecul său sporeşte în timpul carnavalului, datorită fabuloaselor măşti care transformă orice turist într-un personaj de basm. Piaţa San Marco, devine, în această perioadă, scena defilării celor mai originale costume şi măşti.
Cu sau fără mască, turiştii români sunt, de ani de zile, o prezenţă obişnuită la Veneţia, mai ales în săptămânile carnavalului.
Chiar dacă economia Veneţiei depinde, azi, în mare măsură de turism, numărul vizitatorilor a devenit prea mare, în ultimii ani. Primăria a luat măsuri pentru ca aglomeraţia să nu sufoce oraşul, care nu a fost proiectat pentru asemenea mulţimi.
- Crin Antonescu, după raportul Comisiei de la Veneţia: "Să explice încă o dată, chiar reprezentanţii CCR,...
- Anul restricţiilor în Europa. Cum ne ferim de amenzi dacă vrem să vizităm oraşe precum Milano, Barcelona sau...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
Un sistem complex de senzori şi camere monitorizează permanent numărul pietonilor şi, la nevoie, circulaţia acestora este deviată. După carnaval vor urma măsuri mai drastice pentru limitarea numărului de turişti.
Acesta este ultimul carnaval de la Veneţia la care se poate participa fără a plăti taxa de intrare în oraş. Începând cu luna iulie intră în vigoare biletul obligatoriu cuprins între 3 şi 8 euro zilnic, în funcţie de fluxul de turişti.
Carnavalul s-a deschis printr-un spectacol de dans, muzică şi lumini, desfăşurat pe Canal Grande, sub genericul "Amoris Causa". Până pe 25 martie, vor urma peste 50 astfel de evenimente. eventual ceva ambianţă final.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰