Antena Meniu Search
x

Galerie foto Verișorul de 15 ani al Raisei a fost reținut pentru omor. Băiatul ar fi recunoscut că a ucis-o pe copila de 2 ani și jumătate

Verișorul în vârstă de 15 ani al Raisei, principalul suspect în cazul morții fetiței din comuna doljeană Breasta, a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii au anunțat că, astăzi, adolescentul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 13:56

Băiatul în vârstă de 15 ani, verişor al copilei, este ultimul care a văzut-o în viaţă pe fetiţa de doi ani şi jumătate. Camerele de supraveghere au surprins-o pe micuţă când intră în casa minorului şi nu mai iese. A doua zi, trupul ei a fost găsit în vegetația din spatele gospodăriei, la 100 de metri depărtare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj: Sângele fetiței, găsit pe hainele adolescentului

Astăzi, prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au transmis că, luni, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Raisei Maria Nicoleta Stan, în vârstă de doi ani şi cinci luni, care ar fi putut fi victima unor acţiuni cu violenţă. În urma căutărilor, trupul fetiţei a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima dată în viaţă şi a început cercetatea la faţa locului. 

Vezi și

"În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare. În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul C.N.M, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta", au precizat procurorii, care au precizat că pe hainele băiatului suspectat a fost găsit sângele fetiţei. 

Pe acelaşi subiect

"Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor C.N.M, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta. Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil", se mai arată în informarea anchetatorilor doljeni.

Verișorul Raisei, reținut pentru omor calificat

Procurorii au anunțat că băiatul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de pentru omor calificat. El urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Potrivit unor surse din anchetă, minorul și-ar fi recunoscut vina.

Numărul de cazuri în care copiii ajung să fie ucişi chiar de către rude este îngrijorător. Doar anul trecut, 61 de minori au murit din mâna cuiva din familie. Cea mai recentă tragedie, a avut loc în urmă cu cinci zile. O fetiţă în vârstă de opt ani, a fost violată şi omorâtă de unchiul ei, în judeţul Botoşani. Bărbatul de 32 de ani a recunoscut crima şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Verișorul de 15 ani al Raisei a fost reținut pentru omor. Băiatul ar fi recunoscut că a ucis-o pe copila de 2 ani și jumătate