Antena Meniu Search
x

VICTORIE pentru familia Bodnariu: Cei cinci copii luaţi de serviciile sociale din Norvegia se vor alătura familiei

Familia Bodnariu se va reîntregi după luni de zile în care a luptat cu sistemul serviciilor sociale din Norvegia ((Barnevernet), toţi cei cinci copii care au fost instituţionalizaţi forţat urmând să se alăture familiei.

Vezi și

Familia Bodnariu se va reîntregi după luni de zile în care a luptat cu sistemul serviciilor sociale din Norvegia ((Barnevernet), toţi cei cinci copii care au fost instituţionalizaţi forţat urmând să se alăture familiei.

Anunţul a fost făcut de pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al campaniei pro-Bodnariu.

"Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!", a anunţat pastorul pe site-ul popaspentrusuflet.wordpress.com.

Mesajul pastorului continuă: "Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!".

Anunţul făcut de pastor vine la o zi după ce parlamentarul Ben Oni Ardelean a anunțat pe pagina sa de Facebook că joi, la Paris, a fost votată cu o largă majoritate investigarea situației din Norvegia.

Astfel, reprezentanții României au reuşit să impună un raport asupra abuzurilor Barnevernet, în Consiliul Europei, deși Norvegia a încercat atât formal, cât şi prin manevre de culise să evite procedura. 

"Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabila a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui Proiect de Raport intitulat: "Asigurarea unui echilibru intre interesul superior al copilului si necesitatea de a mentine familiile unite", demers care concretizeaza motiunea pentru rezolutie depusa in luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean şi Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegatiei romane la APCE, sustinut de reprezentati din 14 tari. Raportul APCE va examina in ce masura actiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protectia copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv in cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezolutia, care va sintetiza continutul raportului, va cuprinde recomandari de lege ferenda in atentia autoritatilor de la Oslo", este postarea lui Ben Oni Ardelean.

După ce autoritatea pentru protecția copiilor din Norvegia, Barnevernet, a sechestrat copiii familiei româno-norvegiene Bodnariu, membrii delegației române la APCE au demarat proceduri pentru a aduce cazul în fața instituțiilor democratice internaționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » VICTORIE pentru familia Bodnariu: Cei cinci copii luaţi de serviciile sociale din Norvegia se vor alătura familiei